Capten les primeres fotos d'óssos del Pirineu sortint del període d'hivernació

Capten les primeres fotos d'óssos del Pirineu sortint del període d'hivernació

Ós Pirineu
Una imatge del cadell Isil, un exemplar jove, nascut l'any 2012 i que acaba de sortir de la hivernació juntament amb la seva mare, Caramelles. (ACN)
Ampliar
  • Ha estat gràcies a les càmeres automàtiques del Departament d'Agricultura instal·lades al Parc Natural de l'Alt Pirineu.
  • S'hi pot veure el mascle Pyros i el cadell Isil en sortir del període d'hivernació, durant aquest abril.
  • Al Pirineu català hi ha una vintena d'óssos i més de la meitat es troben en aquesta àrea.

Les càmeres automàtiques de l'equip de seguiment de l'ós del Departament d'Agricultura han captat les primeres imatges d'óssos després del període d'hivernació al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Als Pirineus catalans hi ha uns 20 óssos i més de la meitat es troben al Parc Natural de l'Alt PirineuA les fotografies es pot veure el mascle Pyros, que es va introduir al Pirineu a finals dels noranta i també Isil, un exemplar jove, nascut l'any 2012 i que acaba de sortir ara de la hivernació juntament amb la seva mare Caramelles.

Les imatges s'han captat durant el mes d'abril al municipi d'Alt Àneu, al Pallars Sobirà. Als Pirineus catalans hi ha uns 20 óssos i més de la meitat es troben al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Hi ha 3 mascles adults, entre 5 i 7 femelles adultes i uns 7 óssos joves. Més de la meitat d'aquests óssos dels Pirineus es troben al Parc Natural de l'Alt Pirineu repartits entre els municipis d'Alt Àneu i Lladorre.

Una de les accions que ja es fan per atansar els óssos als ciutadans és batejar els que neixen al Pallars amb noms pallaresos com han fet amb tres joves cadells d'ós: Boavi, Alòs i Isil. L'ós es vol convertir en un atractiu turístic pel Parc i en un dinamitzador econòmic per la zona.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/1801764/0/cameres-automatiques/capten-ossos-pirineu/sortint-hivernacio/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios