L'Ajuntament de Barcelona fixa un lloguer barat per a 190 pisos socials buits de Torre Baró

  • Són blocs sencers de compra que no s'han venut per la crisi i que s'adjudicaran a partir del 22 d'abril.
  • Posen 32 pisos a disposició de la Universitat de Barcelona per a docents, investigadors i estudiants.
  • Es preveu invertir 16,9 milions d'euros en aquest àmbit, on s'hi construirà equipaments.
Els blocs de protecció de Torre Baró buits, que ara s'oferiran a un lloguer baix.
Els blocs de protecció de Torre Baró buits, que ara s'oferiran a un lloguer baix.
REGESA.CAT
Els blocs de protecció de Torre Baró buits, que ara s'oferiran a un lloguer baix.

L'Ajuntament de Barcelona posarà 32 pisos a disposició de la Universitat de Barcelona perquè els utilitzin docents, investigadors i estudiants al sector de Torre Baró. Un total de 190 habitatges més es posaran a un lloguer al voltant dels 300 euros.

L'objectiu de l'operació és impulsar aquest sector com un pol d'habitatge assequible i activitat, i és fruit d'un acord amb la societat pública Regesa que es materialitzarà en un protocol de la Comissió de Govern aquest dimecres.

El procés per adjudicar els pisos començarà el 22 d'abril i la previsió és fer el sorteig a finals de juny. L'operació també servirà per dotar d'equipaments i dinamisme Torre Baró, i tindrà un cost total de 16,9 milions d'euros.

Els interessats a optar a un d'aquests pisos poden inscriure's a qualsevol Oficina d'Habitatge del Consorci d'Habitatge de Barcelona. Les persones que ja estan inscrites al registre general de sol·licitants també rebran la informació sobre aquesta promoció, segons s'assegura des de l'Ajuntament de Barcelona.

Els 32 pisos que es posaran a disposició de la Universitat de Barcelona són fruit de l'acord amb Regesa i de l'adquisició de l'Illa A. El consistori, però, també donarà sortida a prop de 200 habitatges buits que hi ha a la resta d'edificis d'aquest àmbit que són propietat de la societat pública.

Pisos que no s'han venut

Es tracta de pisos en règim de propietat i en l'actual context econòmic tenen una sortida difícil al mercat. L'Ajuntament de Barcelona, tot i no ser el titular d'aquests pisos, subvencionarà part del lloguer per aconseguir que aquest se situï al voltant dels 300 euros. La inversió per subvencionar els propers sis anys el preu del lloguer serà d'uns 3,5 milions d'euros.

A banda de l'Illa A de Torre Baró, l'operació també suposa adquirir per part de l'Ajuntament altres finques com són l'Illa F, una finca al carrer d'Iriarte (Horta-Guinardó), l'Illa C de les Casernes de Sant Andreu i l'Illa Q del Turó de la Peira del qual se n'adquireix el 15% perquè la resta era ja municipal.

Les finques es destinaran a impulsar habitatge protegit. El conjunt de l'acord amb Regesa, ja que inclou Torre Baró a més de les tres altres finques, suposa una inversió de 14,5 milions d'euros que s'executarà en tres anys. El conjunt de l'operació suma 19,5 milions. D'aquests, 16,9 són íntegrament per la regeneració d'aquest àmbit de Torre Baró, sumant l'adquisició de les finques, la subvenció del lloguer dels pisos i la urbanització de la plaça dels Eucaliptus i els seus entorns.

Plaça dels Eucaliptus

La plaça dels Eucaliptus és la prioritat pel que fa a la construcció de nous equipaments. Es tracta d'un espai cívic completament obert als carrers Sant Feliu de Codines i Escolapi Càncer, amb els edificis d'habitatges als costats. Hi haurà una nova zona verda i una àrea de joc infantil, a més de nou arbrat i mobiliari urbà. També es renovarà l'enllumenat i la instal·lació de reg, amb una inversió d'1,5 milions. Es preveu acabar els treballs el 2014.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat durant la presentació del projecte que la prioritat de l'Ajuntament és impulsar un parc d'hàbitat públic i ha reblat que "això és fer ciutat". En aquest sentit, ha destacat el lideratge del consistori per buscar solucions i ha demanat un esforç a tots els implicats per garantir l'èxit de la iniciativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento