Ocells del riu Llobregat es queden sense ‘dormitori’

Les obres al tram comprès entre el pont de l’autovia de Castelldefels i el de Mercabarna acaben amb una illa de vegetació. Hi ha 200 aus afectades.
Zona on les obres han acabat amb el dormitori d’ocells.(Depana)
Zona on les obres han acabat amb el dormitori d’ocells.(Depana)
Zona on les obres han acabat amb el dormitori d’ocells.(Depana)
El Delta del Llobregat és un dels més trinxats de Catalunya. L’aeroport del Prat, el port i la seva ampliació, la depuradora i el mateix desviament del Llobregat no han parat d’assetjar els ecologistes, que han vist com de mica en mica tots aquests treballs malmetien un territori molt ric i únic en espècies vegetals i animals.L’últim episodi se situa en el tram comprès entre el pont de l’autovia de Castelldefels i el de Mercabarna on «s’ha destrossat tota la vegetació de l’illa fluvial que acollia el lloc on dormia el nombre més gran d’ardeids del riu Llobregat», explica José Garcia, membre de l’entitat ecologista Depana.

En total, unes 200 aus que es van traslladar a aquest indret quan es va desviar el riu hauran de buscar un nou lloc on passar la nit.

Segons els ecologistes, les actuals condicions del Llobregat fan difícil trobar un lloc idoni per aquestes aus. Les espècies que es podien observar en aquesta illa per tal de canalitzar el riu són martinet blanc, esplugabous i puntualment bernat pescaire i martinet de nit.

Depana demana a les administracions que es paralitzi el projecte de millora ambiental del riu a l’alçada del Prat. Segons l’entitat, s’està executant «sense declaració d’impacte ambiental».

Una nova zona per practicar rem

L’Ajuntament del Prat ha planificat construir, entre el pont de Mercabarna i el de l’autovia, l’anomenat parc del Riu, una zona verda de 1.620 metres de longitud i 30 hectàrees de superfície on hi haurà una base per a la pràctica del rem i espais perquè els ciutadans puguin passejar de cara al riu i, fins i tot, també es podrà pescar. En el projecte s’hi invertiran 15,6 milions d’euros. L’entitat ecologista Depana denuncia que les obres al tram entre el pont de l’autovia i el de Mercabarna comporten «una alteració de tots els ecosistemes, doncs aquesta zona era un corredor biològic».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento