Els Mossos gairebé no posen multes per accions incíviques

En un any sols han tramitat 174 denúncies per incivisme. Només han sancionat dos venedors de llaunes i tres prostitutes. Han resolt el 90% dels homicidis, però l’11% de petits delictes i faltes.
Accedien a les naus industrials i oficines forçant-ne les portes i finestres. (CME)
Accedien a les naus industrials i oficines forçant-ne les portes i finestres. (CME)
Accedien a les naus industrials i oficines forçant-ne les portes i finestres. (CME)
La consellera d’Interior, Montserrat Tura, es va acomiadar ahir del càrrec fent balanç del primer any de desplegament dels Mossos d’Esquadra a Barcelona. De l’1 de novembre de 2005 a 31 d’octubre del 2006, la policia autonòmica ha intervingut en 189.737 infraccions penals.Però sobresurt que només han tramitat 174 denúncies per infringir l’ordenança decivisme. D’aquestes, tres a prostitutes i dos a venedors ambulants. En canvi, sí han incidit més en les normes de trànsit, amb 6.143 denúncies.

Amb el desplegament s’han reduït també les denúncies sobre seguretat ciutadana un 5,17%. Se n’han tramitat 158.444 en un any.

Un homicidi pendent

Mentre el grau de resolució dels casos penals és d’un 27%, els petits delictes no tenen el mateix grau d’eficàcia, ja que només se solventen el 16% de delictes i l’11% de faltes contra el patrimoni. Pel que fa a infraccions greus s’han aclarit el 90%. De 17 homicidis en queda un per resoldre.

Els Mossos han actuat en 354 manifestacions i 928 concentracions. En actes esportius han intervingut en 411, 125 actes polítics i 39 proteccions a personalitats. En el mateix període ha establert 8.636 dispositius de seguretat ciutadana especials a tots els districtes de Barcelona.

Dades policials

Ciutat Vella. Eixample, Sant Martí i Sants aglu-tinen el 72% de l’activitat il·lícita de la ciutat.

1.895 dones. Víctimes de violència domèstica reben protecció.

Menors. Al dia se’n detenen cinc, 1.658 a l’any. 660 són espanyols.

Detencions. 15.595 en total. 6.907 per robatoris.

Trucades al 088. Cada dia se n’atenen 2.104 al telèfon del Mossos.

La mayoría de delitos se denuncian a las 14.00 y a las 21.00 horas

Más robos en el Gòtic, la ruta Modernista y el Port Olímpic. Los ciudadanos barceloneses acuden más a los Mossos d’Esquadra a las dos del mediodía y a las nueve de la noche, según la media de comunicaciones a las centralitas de atención telefónica de la policía.1.467 personas denunciaron hechos al mediodía, 1.446 se decidieron a hacerlo a las 21 horas.

El 46% de los incidentes en los que han intervenido los Mossos se relacionan con seguridad ciudadana, mientras que el 25% son relativos a policía administrativa. Destaca que el 18,4% de los incidentes son por falsas alarmas en establecimientos.

El Barri Gòtic, la ruta Modernista o el Port Olímpic, zonas de mayor aglomeración turística, son los puntos con mayor actividad delictiva.

El primer año de despliegue se han detenido 21.755 personas, con una punta de 2.034 detenciones en marzo y un habitual estancamiento entorno a las 1.950 detenciones en julio y agosto.

Joves caçats en ple robatori

Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció de quatre joves, dos d’ells menors, acusats d’almenys 25 robatoris a empreses de polígons industrials del Vallès en el darrer mes. Els investigadors van constatar que aquesta precoç banda seguia sempre el mateix mètode: aprofitava la baixa activitat comercial dels dies festius per entrar i robar dins d’empreses petites i mitjanes del Vallès Oriental i Occidental. Accedien a les naus industrials i oficines forçant-ne les portes i finestres (a les fotografies, es veu una seqüència d’una de les seves accions). També empotraven un cotxe contra la porta o feien un forat a la paret. Els lladres s’emportaven diners en efectiu, telèfon mòbils, aparells electrònics, eines i altres efectes de valor fàcils de transportar. El botí que s’enduien no era gaire elevat en comparació amb els danys que ocasionaven, segons afirmen els Mossos d’Esquadrada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento