Imputats cinc mossos acusats de torturar un detingut

Un ciutadà, arrestat per error, els ha denunciat per cops i amenaces amb una pistola. És el primer cas a Barcelona.
Una jutge de Barcelona ha imputat a cinc mossos d’esquadra pels presumptes delictes de tortures, detenció il·legal i lesions contra un ciutadà d’origen romanès, Luician P., al qual haurien arrestat a l’agost passat per errror creient que pertanyia a una perillosa organització dedicada a la delinqüència.Es tracta del primer cas d’aquestes característiques que afecta a la policia autonòmica catalana des del desplegament a Barcelona. El denunciant assegura que, quan els policies (dos caporals i tres agents) van detenir-lo al carrer Ausiàs March, van colpejar-lo durant el seu trasllat a la comissaria central dels Mossos.

Segons sosté el testimoni d’aquest ciutadà romanès, en el transcurs del trajecte a les dependències policials, un dels mossos l’apuntava amb una pistola al cap i li va arribar a dir que si no declarava el matarien. La jutgessa que porta el cas ja ha sol·licitat les cintes de vídeo de la comissaria on va ser traslladat aquell dia el detingut, però ja ha estat informada que, a hores d’ara, ja han estat esborrades.

L’informe forense va constatar que el jove tenia forts cops per tot el cos, que li van provocar ferides greus en ser hemofílic. La companya sentimental del ciutadà romanès també va denunciar els mossos d’esquadra perquè diu que va ser arrestada amb violència el mateix dia que van detenir el seu nuvi.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra van defensar ahir la presumpció d’innocència dels cinc policies d’aquest cos. Un portaveu de la policia catalana va reconèixer que estan imputats després que la jutgessa hagi admès a tràmit la denúncia presentada contra ells pel ciutadà romanès, que, efectivament, va ser detingut per un error. El portaveu dels Mossos d’Esquadra va negar que s’haguessin produït tortures ni lesions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento