Retencions de trànsit i bona acollida en la nova seu del Congrés de Mòbils a L'Hospitalet

  • Hi ha hagut cues a les rondes Litoral i de Dalt de fins a 11 quilòmetres.
  • La previsió de 70.000 visitants a la Fira de Gran Via es podria superar.
  • Els assistents lloen les noves instal·lacions i la seva accessibilitat.
  • Els usuaris dels transports públics es disparen fins a un 185%.
Un taxi recollint assistens al Congrés de Mòbils a Fira Gran Via de l'Hospitalet.
Un taxi recollint assistens al Congrés de Mòbils a Fira Gran Via de l'Hospitalet.
ACN
Un taxi recollint assistens al Congrés de Mòbils a Fira Gran Via de l'Hospitalet.

Els principals accesos al recinte 2 de Fira de Barcelona  han enregistrat aquest dilluns a primera hora retencions de trànsit entre la plaça d'Espanya i l'estació de Sants, i a la Gran Via, coincidint amb la inauguració del Mobile World Congress 2013, que estrena ubicació en aquesta edició a l'Hospitalet de Llobregat.

El trànsit també es va veure afectat per la manifestació a la Gran Via d'un centenar de treballadors de Telefónica tot i que no van arribar a tallar la calçada. Una quinzena d'empleats de Movistar faran vaga de fam mentre duri el congrés per demanar la readmissió d'un company de feina. Només beuran aigua i pernoctaran a la seu del comitè d'empresa de Telefónica a Barcelona.

La ronda Litoral va patir cues de fins a 10 quilòmetres en sentit Llobregat i la ronda de Dalt d'11,5 en el mateix sentit. Ferrocarrils (FGC) havia transportat fins al migdia d'ahir 16.000 viatgers fins al eecinte firal (un 185% que en un dia feiner al mateix trajecte).

Els taxistes, per la seva part, auguren una molt bona setmana de carreres i propines. «Aquesta és una setmana fantàstica per a nosaltres», comentava ahir Jordi, un taxista.

La nova instal·lació agrada

Tant expositors com visitats han vist amb molts bons ulls el canvi de seu del congrés al recinte firal Gran Via. El comentari general ha estat que el nou espai és «més ampli, modern i accessible i dóna millor imatge». Les previsions dels organitzadors són de batre rècord d'expositors amb 1.500 companyies de 60 països.

Els 70.000 visitants esperats, de 200 països, fa pensar a les autoritats que es quedaran curts. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va declarar aquest dilluns que la gran afluència de públic en la primera jornada (acaba dijous) fa pensar en que «es superarà la xifra d'assistents».Un centenar de voluntaris d'Òmnium Cultural repartien aquest dilluns fulletons sobre el procès sobiranista als accessos. La companyia taiwanesa Asus ha presentat en la primera jornada el PadFone Infinity, una combinació de mòbil i tauleta de 7 polzades, que es vendrà a l'abril per 219 euros.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha posat en marxa un projecte en col·laboració amb ajuntaments catalans per mesurar els nivells dels camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil.Per primer cop es podran conèixer les dades reals públiques de mesuraments en habitatges i en llocs públics propers a aquestes instal·lacions. El Govern financia part del projecte amb fons de la Unió Europea (UE).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento