Protesta ciutadana al Raval contra les agressions racistes

  • Desenes de persones rebutgen a la Pl. del Padró contra les agressions neonazis.
  • Les entitats socials alerten del perill de "batudes" racistes com les que hi ha a Itàlia.
  • Encara no hi ha cap detingut per l'atac que va patir un menor indi al barri del Raval.
Desenes de ciutadans es concentren a la plaça del Padró del Raval per protestar contra les agressions racistes.
Desenes de ciutadans es concentren a la plaça del Padró del Raval per protestar contra les agressions racistes.
MIQUEL TAVERNA

Sota el lema El Raval viu i conviu-Volem un barri sense nazis, desenes de persones han sortit al carrer aquest dimarts contra l'agressió racista que, el 7 de gener, va patir un noi de 14 anys d'origen indi a mans de neonazis, alguns d'ells menors. Molts d'ells estan identificats però no n'hi ha cap de detingut.

A Itàlia i Grècia, hi ha grups organitzats que fan «batudes» d'immigrants i «hi ha un perill real que aquesta pràctica s'estengui», alerta Jose Peñín, portaveu de SOS Racisme.

Per això, «no ens podem adormir ni mirar cap a una altra banda», continua explicant la representant d'aquesta entitat especialitzada a denunciar els casos de racisme. Precisament, Unitat contra el Feixisme i el Racisme demana el tancament d'un centre social del Clot on consideren que, a través del lleure, intenten captar joves cap a l'extrema dreta.

A més, la crisi econòmica i «la manca de pedagogia en època de bonança» no han fet res més que agreujar el racisme entre veïns, lamenta Peñín, que és crítica amb la permissivitat en pro de la llibertat d'expressió que s'ha donat a Catalunya quan s'ha jutjat a algun grup neonazi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento