La nova legislació fa baixar les agressions als homosexuals

  • El col·lectiu diu que el problema s’ha reduït ara al mínim.
  • Hi ha almenys 635 locals de gais. 
  • Una parella denuncia un atac al metro.

"Les modificacions legals han contribuït al fet que les agressions relacionades amb l’homosexualitat hagin disminuït fins a gairebé desaparèixer".

El secretari de la Coordinadora de Gais i Lesbianes a Barcelona, Antonio Guirado, es mostra satisfet per les conseqüències de l’aprovació i entrada en vigor de les lleis que permeten el "matrimoni" entre persones del mateix sexe i l’adopció de nens.

"Els avanços socials han estat tan grans que no resta res per reivindicar. Com a molt, animar perquè se’n faci ús. Però es casen, es divorcien, adopten...", explica a 20 minutos Guirado, per a qui els drets dels homosexuals ja "s’exerceixen amb absoluta normalitat".

Problemes aïllats

En aquest cas, la llei s’ha avançat i ha impulsat un canvi en la percepció social. Això implica també que les reaccions socials contra aquest col·lectiu s’hagin frenat. "Que hi hagi energumens o que es produeixi alguna agressió... Per suposat que pot passar", apunta.

I un exemple és el de l’Ana Tamayo, una estudiant barcelonina d’Infermeria de 21 anys.

El nostre objectiu és la consecució dels drets de les dones. Trigarà molts anya a arribar-se a la normalitat
Denuncia a
20 minutos que va ser increpada en públic a l’andana de Diagonal de la L3 (verda).

"Ens estàvem donant petons, quan es va apropar una dona d’uns 56 anys, catòlica. I en un to considerablement alt ens va dir: «Creieu que és normal el que esteu fent? No m’ho puc creure! No sou filles de Déu, sou filles del diable!". A més, ens va ruixar amb un esprai, que deia que era aigua beneita», narra l’Ana, encara sorpresa.

Per avançar

Ana relata que abans va ser perseguida amb l’anterior parella. I que un altre cop un home les va convidar només per ser lesbianes. En tot cas, el secretari de la coordinadora sí considera que el repte del col·lectiu passa ara per "la normalització social".

Guirado recorda que la vida és més fàcil per als homosexuals a la ciutat, una situació força diferent a la de les zones rurals.

Viure ‘en gai’

L’oferta de comerços, restaurants o hotels per a gais ha anat incrementant-se en els darrers anys de manera notable.

Tot i així, "l’objectiu és viure amb normalitat, sense haver d’escollir espais especials", indica Antonio Guirado.

A tot Catalunya i segons informació de la mateixa coordinadora, hi ha 635 establiments en què penja la bandera de l’arc de Sant Martí.

A Barcelona, predominen botigues (79), bars i restaurants (77), discoteques (77) o centres d’estètica (59). S’hi afegeixen centres de salut (48), allotjaments (42), a més d’associacions de tota mena.

En aquesta llista per viure en gai no falten platges (4), agències de viatge (7), teatres (7) o assessors jurídics (3). I tampoc podia faltar el sexe: sex shops (12), cruising o flirteig en llocs públics no creats per a això (14) i serveis de l’ofici més vell del món (15).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento