La meitat de nens creua el carrer en vermell perquè ho fan els pares

En la majoria dels casos no respecten el semàfor quan van amb un adult. El 95% de menors reconeix el risc de ser atropellat
Un 53% dels nens d’entre sis i dotze anys creua el carrer amb el semàfor vermell i un de cada cinc arrenca a córrer quan s’adona que el llum està en groc, segons una enquesta feta pel RACC a menors de Barcelona, València i Madrid.

De l’estudi es desprèn que els progenitors no donen precisament un bon exemple sinó que apressen els fills a creuar ràpid. Els nens que no respecten els semàfors ho fan en tres quartes parts acompanyats dels pares i en un 38%, de les mares. Un 16% diu que va sol quan creua en vermell.

Conscients del risc

El director mèdic del RACC, Francesc Bonet, va donar un toc d’atenció sobre «l’actitud poc responsable dels pares, que en diverses ocasions forcen els fills a passar en groc» o a mantenir males conductes. Amb tot, el 95% dels menors són conscients dels riscos de ser atropellats si cometen alguna infracció.

Però el RACC constata que la velocitat continua mantenint-se com un valor positiu entre els més petits. Al 40% els agrada córrer. El 41% assenyalen que és el pare qui pitja massa l’accelerador, però el consideren més bon conductor, mentre que les mares fittipaldis, a ulls dels fills, només representen l’11,9%. Al 64% no els agrada que vagin massa ràpid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento