Les protestes per un habitatge digne arriben al saló Meeting Point

Joves manifestants contra l’especulació tanquen simbòlicament la fira immobiliària. El futur Govern tripartit vol agilitzar l’ús del sòl.
Els manifestants davant d’una de les portes del saló Barcelona Meeting Point, ahir. (Hugo Fernández)
Els manifestants davant d’una de les portes del saló Barcelona Meeting Point, ahir. (Hugo Fernández)
Els manifestants davant d’una de les portes del saló Barcelona Meeting Point, ahir. (Hugo Fernández)
«Els seus beneficis són la nostra ruïna», «No a la violència immobiliària» i «No tindràs una casa en la puta vida». Aquestes són algunes de les frases que es podien llegir ahir davant de la porta del saló immobiliari Meeting Point.Asseguts a l’entrada, una dotzena de manifestants van voler escenificar el tancament simbòlic del certament. «Volíem constatar que aquí dins es vulnera el dret a un habitatge, però no ens han deixat entrar», va explicar Ada Colan, membre de l’Assamblea per un Habitage Digne.

Colan va criticar els polítics perquè prefereixen parlar amb els empresaris que amb la ciutadania. «Ningú ha sortit a donar-nos cap explicació, només ens han enviat un cordó policial», va afegir.

L’alt preu del sòl

Els consellers d’habitatge de les comunitats de Catalunya, Navarra, Castella-La Manxa i Astúries van coincidir ahir en assenyalar que el problema de l’habitatge és el sòl, tant pel que fa al seu preu com per la seva disponibilitat.

En el debat organitzat per Meeting Point, la patronal de constructors va demanar un «lliure mercat» perquè la demanda reguli el preu del sòl. També va afirmar que properament presentaran un decàleg contra la corrupció.

Anuncien 80.000 pisos protegits

El conseller d’Habitatge i Medi Ambient, Francesc Baltasar, acompanyat de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va inaugurar ahir el saló Meeting Point. Baltasar va aprofitar l’ocasió per explicar que el futur Govern tripartit té la intenció d’impulsar 80.000 habitatges protegits durant els propers quatre anys. La passada legislatura es van iniciar 33.000 pisos de protecció oficial. No obstant, la promesa electoral va ser de 42.000. El conseller també va dir que s’agilitzarà els tràmits per l’ús del sòl.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento