Els veïns amb més dependència viuen a Sarrià i l’Eixample

Són els districtes amb el percentatge més alt de nens o d’ancians. Ciutat Vella és on hi ha més ciutadans en edat de treballar.
El dictricte amb més pes en percentatge de nens de 0 a 14 anys és Sarrià (11,5%), mentre que el que concentra més avis és l’Eixample (21,3%). Són els dos que concentren més població amb dependència. A Ciutat Vella, en canvi, trobem el major col·lectiu d’habitants en actiu laboralment, d’entre els 30 i els 44 anys.Aquestes dades formen part del perfil demogràfic de la ciutat, donat a conèixer ahir per l’Ajuntament. L’informe reflecteix que Sant Martí és també un districte amb alt percentatge de nens, mentre que Les Corts i Sant Andreu. Horta-Guinardó i Nou Barris ja tenen una part destacada d’avis, mentre que Sants-Montjuïc té una població més activa.

L’enquesta recordar que Barcelona és una de les ciutats europees amb major densitat, amb 158 habitants per hectàrea. Per àrees, la més densa és la dels voltants de la Catedral (Ciutat Vella), amb 6.337 hab/ha, i la zona de Perú (Sant Martí), amb 2.274 hab/ha.

Ambdós districtes són els més densos. Al cantó oposat s’hi troben Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. A Pedralbes sols hi ha 23 habitants per hectàrea. A Ciutat Vella és on també es concentra el major índex de població immigrant, un 38,5%.

El 69,5% de llars de la ciutat són unifamiliars i al 26,2% sols viu una persona. Ciutat Vella és el districte amb més minipisos de menys de 60 metres quadrats (en representen la meitat). També n’hi ha per damunt la mitjana a Gràcia, Sants, Horta i Nou Barris.

Esperança de vida de 80 anys

Els gairebé 80 anys de vida mitjana que assoleixen els barcelonins converteix la capital catalana en una de les urbs amb una major esperança de vida del planeta. A l’Eixample, l’esperança mitjana d’homes i dones és la més alta de la ciutat (80,9 anys), mentre que la més baixa es troba a Ciutat Vella (76,2). En homes, Ciutat Vella torna a repetir a la cua (71,5) i Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, al capdavant (78,5). En el cas de les dones, Ciutat Vella torna a repetir per la part baixa (81,3) i per dalt se situen les dones de l’Eixample (83,7), Sarrià (83,6), Horta-Guinardó (83,3) i Sant Martí (83,1).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento