Furor pel dit de Colom

Han pujat les visites per sobre de les 60.000 entrades més en cinc anys. S’obre el debat turístic sobre si és mirador o monument.
Uns visitants es diverteixen fent-se fotos panoràmiques des del mirador de l’estàtua de Colom. (Hugo Fernández)
Uns visitants es diverteixen fent-se fotos panoràmiques des del mirador de l’estàtua de Colom. (Hugo Fernández)
Uns visitants es diverteixen fent-se fotos panoràmiques des del mirador de l’estàtua de Colom. (Hugo Fernández)
Diuen que assenyala cap a Amèrica, però és un dels monuments més apreciats pels turistes que vénen a Barcelona. L’estàtua que reprodueix la figura del famós descobridor, Cristòfor Colom, i que permet veure la ciutat des de les alçades, rep cada dia més visites. Si l’any 2000 van pujar al mirador 103.500 turistes, el 2005 ho van fer 169.452. Així, en els darrers cinc anys han augmentat els visitants en 60.000 més.Podrien ser-ne encara més, però l’aparença externa de l’estàtua fa que a molts dels visitants que hi passegen pels voltants els passi desapercebut que el Colom barceloní té entranyes i que es pot visitar. Això és el que li passa a gent com la domincana resident a Nova York, Maria Santos, qui desconexia que s’hi pogués pujar.

Per la seva ambivalència es pot fotografiar com a monument, però també exerceix de mirador de la ciutat entre molts visitants que passen per Barcelona. També entre molts autòctons sorgeix el dubte de si s’ha de considerar l’estàtua de Colom com un monument o com un mirador. La majoria de turistes, com la domicana Santos o el colombià Juan Carlos Arrieta, admiren l’arquitectura de l’estàtua i l’eleven a la categoria de monument.

Parada fotogràfica

El cert és que l’estàtua que mira cap a la Mediterrània és un dels monuments més fotografiats de Barcelona. La seva situació estratègica, al final de la Rambla i a tocar del mar,  el converteixen en el blanc perfecte de l’objectiu de les càmeres de fotos. Turistes de totes les procedències i edats creuen la plaça en la que es troba la famosa estàtua per testimoniar gràficament que han estat a Colom.

Ajuda’ns

... a definir l’estàtua de Colom: És un mirador, un monument?

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

- Els 100 primers lectors que responguin a aquesta pregunta rebran dues invitacions de Turisme de Barcelona per pujar a l’estàtua de Colom. Les podran recollir a la redacció de 20 minutos.

Barcelona des de dues alçades

Els Miradors de la Torre de Collserola i de Colom ofereixen a tots aquells que els visiten dues vistes privilegiades de la ciutat de Barcelona: una a peu de mar i una altra a peu de muntanya. Dos punts de vista de Barcelona complementaris que es poden visitar per 5,25 euros amb un pack especial que aglutina les dues visites en una.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento