Un geni de plom, coure i ferro

Passats 25 anys de la seva última exposició a Barcelona, les escultures de Pablo Gargallo tornen a la ciutat. Un centenar de les seves obres les exhibeix La Pedrera.
Pierrette Gargallo, ahir. (Efe)
Pierrette Gargallo, ahir. (Efe)
Pierrette Gargallo, ahir. (Efe)
L’escultor Pablo Gargallo va donar forma a la que  és considerada per la crítica com una escultura cabdal del segle XX a Espanya, el Gran Profeta (1933). Un mestre en esculpir primer en plom, desprès en coure i darrerament en ferro, material al qual s’aficiona a partir de l’any 1929. Gargallo és objecte d’una extensa exposició a la Pedrera, que avui s’obre als visitants.L’artista va entrar en l’efervescència creativa de la Barcelona modernista i va revolucionar l’art de l’escultura, amb aportacions tècniques com ara el buit total perpendicular al punt de vista frontal, per posar un cas.

Ahir mateix, el centenar d’obres exhibides es va enriquir amb la presència en la inauguració de l’exposició de la filla de l’artista, Pierrette Gargallo (foto). L’escultor (Maella, Saragossa 1881-Reus 1934) va navegar en el seu ofici entre el classicisme i l’avantguarda.

* La Pedrera. Provença, 261. Gratis. Fins al 28 de gener.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento