L’àrea de Barcelona té deu dels 27 millors hospitals

Dos més respecte l’any passat. Bellvitge i la Vall d’Hebron ocupen el tercer i quart lloc de la llista de grans centres sanitaris de referència regional.
Els hospitals barcelonesos continuen entre els millors d’Espanya. Un estudi de Iasist, realitzat a 143 centres  sanitaris espanyols, revela que l’àrea de Barcelona té deu dels 27 millors hospitals de l’Estat. Dos més respecte l’any passat.El treball no comprèn la totalitat dels centres, perquè la col·laboració és voluntària.

Els hospitals universitaris de Bellvitge i de la Vall d’Hebron ocupen el tercer i quart lloc del rànquing dels grans centres hospitalaris de referència regional i nacional. D’altra banda, l’Hospital del Mar i de l’Esperança, l’Hospital de Sabadell i l’Hospital Mútua de Terrassa copen la categoria d’hospitals amb especialitats de referència.

En el grup de centres de model «laboral», és a dir consorcis o fundacions, hi ha  la Fundació Asil de Granollers i el Consorci del Maresme-Hospital de Mataró.

A més dels deu de Barcelona, Catalunya té dos hospitals més entre els top: l’Hospital de Palamós i la Clínica Quirúrgica Onyar de Girona.

L’Hospital Comarcal de Sant Bernabé de Berga repeteix aquest any com a millor hospital general petit, per davant de l’Hospital de Calahorra, a La Rioja.

Respecte a l’apartat d’hospitals privats, Catalunya té dos centres ben classificats. A més de l’esmentada Clínica Quirúrgica Onyar de Girona, té l’Institut Universitari Dexeus, que és el millor gran hospital privat.

Menys mortalitat

Els hospitals més ben classificats de l’estudi registren un  11% menys de complicacions, un 4% menys de readmissions i una estada mitjana un 11% menor que la resta de centres participants.

Enguany també s’ha estudiat els millors hospitals  en l’àmbit del cor. La llista l’encapçala l’Hospital Universitari Son Dureta de Palma de Mallorca.

Vacunes contra el càncer cervical

A partir de l’any que ve es començarà a vacunar a les nenes de 10 i 11 anys contra el càncer cervical. «Aquesta vacuna estarà, si tot va bé, a les farmàcies i a les escoles a partir de 2007», va anunciar ahir el doctor Xavier Bosch, guardonat amb el Premi Jaume I d’Investigació Mèdica 2006. Segons Bosch, encara s’està estudiant a quina edat és més efectiva posar la vacuna tot i que aquesta «podrà oferir un grau de protecció molt considerable a les dones de 25 a 30 anys». El doctor Bosch és cap de l’Unitat d’Epidemiologia de l’Institut Català d’Oncologia de Barcelona. Cada any hi ha 470.000 casos de càncer cervical al món.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento