L'òpera dedicada a la vida de Vicente Ferrer

  • 'L'home del paraigua' va ser estrenat al Liceu.
  • Es pot tornar a veure en viu dissabte al Sant Jordi.
L'òpera 'L'home del paraigua'.
L'òpera 'L'home del paraigua'.
ARXIU
L'òpera 'L'home del paraigua'.

Val la pena conèixer de primera mà, en directe i de manera escenificada, la vida d’una persona excepcional, un català que va dedicar la seva vida a ajudar els més desfavorits del país que va acabar sent casa seva: la Índia. Vicente Ferrer, l’alma mater de la Fundació que porta el seu nom i que ara continuen gestionant els seus fills i la seva vídua és el protagonista de l’espectacle operístic L’Home del Paraigua, ideat per Joan Martínez Colás i dedicat a la vida i obra de Ferrer. La peça es va estrenar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i demà dissabte, 1 de desembre, es representa al Palau Sant Jordi.

Una òpera i un ‘collage’

Martínez Colás va estrenar L’Home del Paraigua al Liceu l’11 de setembre del 2010 amb la participació de més de 400 artistes. En dos anys s’han fet una desena de funcions per tot Catalunya. L’obra inclou cançons en 7 idiomes diferents, dedicades i interpretades per nens, dones, gent gran i persones amb discapacitat. La música presenta una gran gamma d’estils, influenciats pel món del cinema, estant més a prop d’una banda sonora que d’una simfonia coral clàssica. Els instruments provenen de la música tradicional i del pop, com ara la tenora o la guitarra elèctrica. Entre els intèrprets hi ha una barreja de professionals amb amateurs. A més d’orquestra i solistes, hi ha cors, dansa, videoprojeccions en tres dimensions i arts plàstiques. Palau Sant Jordi. Passeig Olímpic, 5-7. Demà dissabte a partir de les 20.00 hores. Preu de les entrades: de 20 a 90 euros. Més informació al web www.joanmartinezcolas.com.

Gran recapte d'aliments

La ciutadania podrà prendre part de la quarta edició del Gran Recapte d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social La Caixa, del divendres 30 de novembre al dissabte 1 de desembre, apropant-se a qualsevol dels 800 punts presencials de recollida d’aliments. També es poden fer donacions online a partir del 26 de novembre, des de la Línea Oberta de La Caixa així com CaixaMòbil, els caixers o bescanviant els Punts Estrella. Els anuncis publicitaris del Gran Recapte estan protagonitzats pel futbolista del Barça Xavi Hernández; els cantantsBeth i Manu Guix i els cuiners Isma Prados i Carme Ruscalleda (www.bancdelsaliments.org).

Exposició ‘Episodis Crítics al Macba’

Més de 200 obres de 64 artistes, com ara Chillida, Hans Haacke, Sanja Ivekovic, Mike Kelley, Oteiza, Hernández Pijuan, Tàpies o Jaume Plensa, protagonitzen la mostra Episodis Crítics (1957-2011), una nova ordenació de la col·lecció que es desplega per tot el museu Macba i per la Plaça dels Àngels, amb una obra d’Allan Sekula. Pl. dels Àngels, 1. www.macba.cat.

Taller ‘Jardineria al Parc de la Barceloneta’

Del 2 al 9 de desembre, el Parc de la Barceloneta acull tallers de jardineria i d’ornamentació floral anomenats Fes de casa teva un Jardí. L’objectiu és facilitar la descoberta de l’art de la jardineria durant l’estació hivernal. Parc de la Barceloneta. Del 2 al 9 de desembre. Inscripcions a través de la Fàbrica del Sol: lafabricadelsol@bcn.cat i al telèfon 93 256 44 31.

Solidaritat ‘Tercera Nit vermella’

L’ONG Sida Catalunya celebra el 2 de desembre la tercera Nit Vermella, una festa per a entitats i persones en suport a les persones que viuen amb VIH. Sala Razzmatazz 3.Pamplona, 88. Dia 2 (20.30 h). www.comite1desembre.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento