Els nous trens col·lapsen les línies 5 i 2 del metro

Les claus:
  • Els combois han d’esperar molts cops en hora punta a les estacions per respectar les distàncies.
  • Una família compta sis incidències en cinc dies a la L5.

El temps que guanya l’usuari del metro gràcies a la millora de freqüències de pas el perd després dins el comboi.

La incorporació de nous trens ha col·lapsat la L5, i gairebé la L2, segons han constat usuaris i treballadors del metro.

27 trens en hora punta a la L5

La Línia 5 té 27 trens en funcionament a l’hora punta, cinc més que el juliol de 2005.

Segons la CGT i el Sindicat Unificat del Metro, els nous trens "sobrecarreguen" la línia i, com que els combois han de respectar una distància, s’han d’esperar més temps a les estacions.

Per a mostra un botó: el trajecte entre la Sagrera i Diagonal, segons CGT, durava 12 minuts abans de l’augment de trens, ara tarda 18 minuts.

TMB ho desmenteix

Des de TMB, es va assegurar que aquestes xifres no es corresponen a la realitat i que les esperes són puntuals.

Les petites incidències al metro que suposen aturades del servei d’entre 5 i 20 minuts són constants, segons una família usuària del metro i que s’ha dedicat a comptabilitzar-les.

La família Arfelis va comptabilitzar sis incidències a la Línia 5 en vuit dies, entre el 26 de setembre i el 3 d’octubre.

També va patir tres aturades del servei a la Línia 3, entre el 5 i el 9 d’octubre. A més, va constatar esperes dels trens a les estacions de dos o tres minuts en aquesta línies.

Més combois per la mateixa línia

El secretari d’acció sindical de CGT al metro, José Ángel Ciércoles, va explicar a 20 minutos que la incorporació de nous trens a la Línia 5 s’ha fet igualment, malgrat que es va decidir pensant que la línia arribaria a Montbau i tindria una cua de maniobres al Carmel.

"La CAF, la companyia que construeix els nous trens de la sèrie 5.000, està complint els terminis d’entrega però falta espai per col·locar-los", va explicar Ciércoles.

Aquest any s’han incorporat dos trens de la sèrie 5000 a la Línia 5.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento