Mor tirotejat
Policies al lloc del tiroteig, ahir. ALBERT OLIVÉ
Juan Antonio P. M., un atracador de 50 anys amb antecedents per 16 delictes, va morir ahir al matí en un tiroteig amb una patrulla de la Policia. El delinqüent estava en cerca i captura des del passat 29 de març per no haver tornat a la presó de Can Brians després d’un permís d’«acostament familiar» de 12 hores. L’intercanvi de trets es va produir cap a les 10.30 hores, al Mirador de l’Alcalde, a la muntanya de Montjuïc, quan dos agents van notar la presència d’un cotxe sospitós aparcat a la zona.

Els policies s’hi van acostar per identificar-ne els ocupants. Juan Antonio P. M. ho va veure i va agafar una pistola del seient del darrere, segons fonts policials, i va disparar almenys dos trets contra un agent que va respondre a l’agressió i el van matar. Es va poder recuperar l’arma del pres fugit i s’està comprovant si ha estat utilitzada en algun robatori.

El seu acompanyant, Mario M. S., de 31 anys i amb un antecedent, va ser detingut. La investigació segueix oberta i la Policia Científica va rastrejar ahir la zona per reunir-ne totes les proves.

Juan Antonio P. M. va trencar una condemna d’11 anys i vuit mesos de presó per tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes i una falta de lesions. El delinqüent ja havia gaudit d’un altre permís de dos dies al gener i hauria complert les tres quartes parts de la condemna el novembre de 2006. El 2009 hagués sortit lliure.