La Rambla tindrà restringit el trànsit a partir del gener

Les claus:
  • Un complex sistema de càmeres captarà les matrícules d’infractors.
  • Reduiran el nombre d’estàtues humanes.
  • Els ocellaires negocien quedar-se al passeig.
La estatua de Julio César lleva tres años instalada en la Rambla de Barcelona. (Hugo Fernández)
La estatua de Julio César lleva tres años instalada en la Rambla de Barcelona. (Hugo Fernández)
HUGO FERNANDEZ
El districte de Ciutat Vella implantarà un nou sistema informàtic per
pacificar el trànsit a La Rambla a partir del gener. També planteja fer desaparèixer les parades d’ocells i regular el nombre d’estàtues humanes.

La presentació de la Festa Major del Roser ( 6 al 9 d’octubre) va servir ahir per donar a conèixer els nous projectes. El primer que s’aplicarà és la restricció del trànsit, amb un volum d’11.600 vehicles diaris només de pujada.

La zona restringida es regularà amb senyals, però sense barreres. Unes videocàmeres captaran les matrícules dels cotxes i els no autoritzats seran sancionats.

Sis càmeres controlant els infractors

Hi haurà sis càmeres i es comunicarà amb panells lluminosos la saturació dels pàrquings. En un futur, el districte té previst renovar tot el paviment, respectant el mosaic de Joan Miró, que serà rehabilitat per experts.

La polèmica ha sorgit arran de l’ordre municipal de tancar les parades d’ocellaires el 31 de desembre. El col·lectiu ha iniciat una recollida de firmes que ja superen les 8.000 de suport per mantenir-se a la Rambla.

Pel que fa a les estàtues humanes, l’Ajuntament estudia fórmules per reduir-ne el nombre "apostant per la qualitat", segons Carles Martí, regidor de Ciutat Vella, perquè "estan colonitzant el carrer".

Augmenten els furts i els llauners

En el que portem d’any, a La Rambla, han augmentat els petits robatoris i furts entre un 3% i un 4%, segons les dades de la Guàrdia Urbana, que ha detingut per aquest concepte a 251 persones.

Els trilers segueixen esquivant la vigilància policial tot i els 211 detinguts, 304 denunciats i 68 implicats, així com les 1.585 actes per infracció de la llei de joc i els 5.296 euros intervinguts. Els llauners també proliferen tot i les 6.195 actes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento