Joves i universitaris són els que pateixen més delictes

Un de cada tres catalans entre els 16 i 25 anys han estat víctimes d’algun fet delictiu. Un 30% dels barcelonins creuen que la seguretat ha empitjorat.
Un de cada tres joves entre 16 i 25 anys, un 21,7 % de persones amb nivell d’estudis alts i un 24,2% amb ingressos superiors a 2.400 e/mes, s’han considerat víctimes d’un fet delictiu durant l’any passat.Aquest és el perfil de la víctima, segons l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya del 2006. Aquests col·lectius tenen un índex de victimització més alt que la mitjana que es situa en el 18,6%.

La consellera d’Interior, Montserrat Tura, va explicar ahir que en la majoria de casos aquestes persones han patit furts de mòbils, reproductors MP3, i ordinadors por-tàtils. Les faltes de furt a Catalunya van augmentar un 3,57% el 2005 respecte a l’any anterior. Això suposa un total de 10.521 robatoris.

Tura va considerar «bons» els resultats de l’enquesta ja que la percepció d’inseguretat a Catalunya «s’ha estabilitzat»  amb una nota per sobre l’aprovat (6) als darrers anys malgrat l’augment de població, turistes i vehicles.

Barcelona, més insegura

Un 23,1% dels barcelonins creuen haver estat víctimes d’algun delicte, quatre punts i mig més que la mitjana catalana. A més, la victimització dels residents de Barcelona ha crescut amb més intensitat que a la resta de Catalunya entre 1999 i 2005.

Dels enquestats a la capital catalana, un 30% van assegurar que la seguretat ha empitjorat i un 41,3% que segueix igual. Tanmateix, són optimistes. Un 36,7% creu que millorarà.

Mà dura amb porros i bars

La majoria dels catalans són partidaris d’aplicar mà dura  amb les persones que fumen porros a llocs públics, amb la gent que demana diners de forma organitzada i amb els locals nocturns que tanquen massa tard (76,6%). Aquests són les opinions extretes de l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya. Pel que fa al problema de la prostitució, un 72,1% creu que s’hauria de legalitzar completament i tractar-la com una professió. Només un 9,8% opina que s’hauria de deixar com està.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento