«Cal impulsar la TDT entre els desfavorits per facilitar la integració»

Amb motiu de Sant Gabriel, patró de les Telecomunicacions, avui se celebra la 5ª Diada de les Telecomunicacions a Catalunya. Una trobada oberta a tots els públics.
Ferran Amago.
Ferran Amago.
Ferran Amago.
Encara estem a la cua en telecomunicacions Per què?

Estem a la cua a nivell d’innovació. L’Administració ha d’agafar-se el tema més seriosament, però també cal que les empreses donin més formació. No és culpa només de l’Administració.

De qui depèn que ens equiparem a Europa?

Les pròpies empreses s’han de posar les piles. Tothom ha de prioritzar el tema per poder pujar al rànquing europeu. Ara estem a la posició 28, però si volem ser productius i competitius ens hem de posar en menys de 10 anys entre els 10 primers.

La majoria de reclamacions d’usuaris tenen a veure amb les telecomunicacions. Desinformació o és complicat?

Les dues coses. El sector hauria de parlar més de serveis i no tant de tecnologia. Durant una època hi va haver un boom d’ofertes, sobretot en telefonia fixa, i la gent s’ha despistat amb tanta oferta, però les empreses haurien de donar millor servei.

La TDT (Televisió Digital Terrestre) és un fet. Estem preparats com a societat?

Encara estem desinformats. Calen campanyes informatives sobre els tipus d’adaptadors per la tele, però també cal saber si a la nostra zona tenim cobertura.

Tot el món hi pot tenir accés?

Cal no crear una esquerda digital, com ha passat amb la banda ampla. S’ha de fer molta pedagogia per impulsar la TDT en col·lectius com la gent gran o les persones discapacitades i facilitar que aquests col·lectius s’integrin.

Avui quedar fora de la tecnologia és...

...És quedar-se al marge. Cal que tot el que es faci arribi a tothom, i nosaltres això ho premiem. Qualsevol que no usi un mòbil o Internet, per exemple, no pot gaudir dels serveis. Cal una formació acurada i plans d’integració a tots els nivells socials.

Bio

Valladolid, 1964. És enginyer i degà del COETTC (Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento