La Vall d’Hebron, a un pas de dispensar heroïna

Si el Ministeri de Sanitat accepta la proposta de l’Agència de Salut Pública. Una prova ha demostrat que aquest sistema facilita la desintoxicació
Una persona drogodependent diposita una xeringa usada en un recipient especial, a Nou Barris.
Una persona drogodependent diposita una xeringa usada en un recipient especial, a Nou Barris.
Arxiu
Una persona drogodependent diposita una xeringa usada en un recipient especial, a Nou Barris.
L’hospital de la Vall d’Hebron podria començar a fer tractaments amb heroïna amb recepta mèdica si, finalment, l’Agència Espanyola del Medicament, que depèn del Ministeri de Sanitat espanyol, ho autoritza. Segons les previsions, la resposta se sabrà aquest mateix mes d’abril.

En cas d’aprovar-se , l’heroïna només es distribuirà entre les persones drogodependents que no hagin pogut desintoxicar-se amb els altres sistemes existents, com els tractaments amb metadona, entre d’altres. El nou centre de la Vall d’Hebron, que segons fonts de l’Agència de Salut Pública «s’obrirà aquest any», oferirà atenció i seguiment als toxicòmans i servirà també per descongestionar l’espai que ja hi ha a Nou Barris.

Èxit de la prova pilot

Utilitzar heroïna per aconseguir la desintoxicació dóna resultats «absolutament positius», segons fonts de la Junta de Andalucía. L’hospital Virgen de las Nieves, de la ciutat de Granada, ha fet una prova pilot durant 15 mesos subministrant heroïna a 62 toxicòmans. De tots ells, que havien fracassat amb els altres sistemes, 44 van acabar el tractament i un, fins i tot, ha arribat a la desitjada abstinència total. Dels que van acabar, n’hi ha 32 que van reaccionar favorablement, segons la valoració del director general de Drogodependencias y Adicciones andalús, Andrés Estrada. Alguns dels que no van poder acabar el tractament, va ser perquè van perdre la vida pel seu precari estat de salut o perquè van haver d’entrar a presó a cumplir penes que tenien pendents.

Menys SIDA i delictes

La prova pilot del nou sistema també va demostrar que la dispensació d’heroïna per via intravenosa millora la salut de l’usuari i redueix les possibilitats d’agafar la SIDA. En la valoració de la prova també es destaca que els pacients han reduït l’activitat delictiva que tenien abans de començar el tractament. Aquest sistema ja s’aplica a Suïssa i Holanda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento