Rafael Olmos: "El 75% d'accidents es detecten a les zones urbanes"

Entrevista al director del Servei Catala de Trànsit
Rafael Olmos, director del Servei Català de Trànsit.
Rafael Olmos, director del Servei Català de Trànsit.
ARCHIVO
Rafael Olmos, director del Servei Català de Trànsit.
Rafael Olmos, tot i que la seva tasca enfront el Servei Català de Trànsit no és incidir directament en la circulació a les vies urbanes, no és aliè a l’augment de la sinistralitat dins les ciutats. Com valora que a l’àrea de Barcelona, les policies locals multin a ritme d’un de cada dos ciutadans?

Des de la nostra perspectiva no es pot valorar. Les policies locals tenen unes estadístiques de multes i sancions en les que, com a trànsit, han d’incloure els aparcaments i altres infraccions menors.

Així sobre quines estadístiques treballen vostès?

Sobre els paràmetres internacionals que estan actualitzats a 30 dies. Treballem amb el projecte CARE de la Unió Europea.

I quins paràmetres aporta?

Bàsicament ens diu que per cada milió d’habitants hi ha 95 morts en accidents de trànsit.

Tot i així el preocupa la sinistralitat a les vies urbanes?

Em preocupa i molt. Els tres quarts dels accidents, ara com ara, són a vies urbanes, uns 28.000 aproximadament i d’aquests, una quarta part són mortals.

Sobre les sancions imposades també hi ha estadístiques comparables?

Tenim les nostres, que vénen a ser que cada any a Catalunya s’imposen mig milió de multes de trànsit, tenint en compte que hi ha uns quatre milions de conductors.

Bio Rafael Olmos és Director del Servei Català de Trànsit des de gener del 2004. Va ser responsable de Seguretat Viària fins el 2000.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento