Ofensiva veïnal contra l’ordenança

La FAVB presenta una publicació que critica la falta de diàleg de l’Ajuntament i que la norma castiga els febles.
La Ciutat de les Persones, ahir, al Passeig de Gràcia.(HUGO FER NÁNDEZ)
La Ciutat de les Persones, ahir, al Passeig de Gràcia.(HUGO FER NÁNDEZ)
La Ciutat de les Persones, ahir, al Passeig de Gràcia.(HUGO FER NÁNDEZ)
Els veïns de Barcelona s’han tornat a posar durs contra l’ordenança cívica que va promulgar el consistori. La presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB), Eva Fernández, va aprofitar  ahir l’acte de presentació del primer número de la publicació semestral Quaderns de Carrer, dins de la Mostra d’Associacions de la Mercè, per donar un toc d’atenció a les autoritats per la manera d’enfocar els problemes de convivència.

Fernández va explicar que, precisament, per aquest motiu, el primer número de la revista incideix en el barri com a espai de convivència i afegeix articles d’opinió del sociòleg Pep Martí i de l’urbanista Jordi Borja.

En ells, es remarca que «les mesures municipals que es promoguin a nivell cívic han de sortir del diàleg ciutadà i no per decret», comenta Fernández.

I és que és per això que «som especialment crítics amb el que representa l’ordenança, perquè una convivència regulada per decret repercuteix negativament en els col·lectius més vulnerables i no aporta solucions reals», comenta.

El primer número de la publicació compta amb el  finançament de  l’Ajuntament de Barcelona. El segon llançament es dedicarà acommemorar els 100 números de la revista Carrer i a un monògrafic sobre la premsa veïnal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento