Falten 381 mestres per fer la sisena hora escolar

L’ampliació de l’horari escolar ha absorbit els 3.000 interins del juny passat. El Tribunal Suprem avala que els pares no han de pagar quotes obligatòries.
Uns 200 pares del CEIP Teresa Miquel de Reus es van manifestar ahir contra la massificació de l’escola. (Acn)
Uns 200 pares del CEIP Teresa Miquel de Reus es van manifestar ahir contra la massificació de l’escola. (Acn)
Uns 200 pares del CEIP Teresa Miquel de Reus es van manifestar ahir contra la massificació de l’escola. (Acn)
El sindicat d’ensenyament USTEC-STEs denuncia que hi ha 381 vacants de mestres sense cobrir a les escoles públiques catalanes per la falta de professionals. Ho atribueix a la implantació de las sisena hora escolar, que ha absorvit la bossa de 3.000 interins que hi havia al juny.La majoria de vacants són per mitges jornades i substitucions, tot i que també n’hi ha algunes de tot el curs. En conjunt, les assignatures més afectades són: anglès, música, educació especial, i audicions i llenguatge. Només a les comarques de Barcelona hi ha 140 places per cobrir; al Baix Llobregat, 80, al Vallès, en són 36.

La conselleria d’Ensenyament redueix la xifra fins les 200 i recorrerà als professors de Secundària per suplir aquesta mancança.

D’altra banda, el Tribunal Suprem va avalar que els pares d’alumnes no han de pagar abonaments obligatoris. En concret, l’Escola Pia d’Olot haurà de tornar 60.000 euros que havia cobrat a 14 famílies en concepte de quotes, a travès d’una fundació cultural privada.

Gimnàstica en espais tancats

El 68% dels pares catalans assegura que els seus fills no fan exercici a l’aire lliure. I no ho veuen pas com un inconvenient, sinó perquè la majoria pensa que aquests espais no són adequats ni tampoc segurs. Segons dades de l’Observatori Idea Sana d’Eroski, la meitat dels nens deixa de practicar esports un cop passa del 14 anys. Per evitar problemes de sobrepés, es recomana practicar exercici físic i limitar l’oci sedentari.

Protesta a Reus contra la massificació

Uns 200 pares del CEIP Teresa Miquel de Reus es van manifestar ahir contra la massificació de l’escola. Els alumnes no van assistir a classe. Segons els pares, el col·legi acull un 37% més d’alumnes dels que pot assumir. L’Ajuntament ho nega i hi veu al darrere motius polítics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento