Els propietaris d’alguns habitatges no han necessitat cap llei que reguli els llocs on es pot fumar o no per prohibir aquest vici al seu interior. I no només per motius sanitaris.

"Abstinguin-se de trucar-hi els fumadors" és, cada cop, un missatge més estès als anuncis que es troben per Internet.

La Verónica lloga una habitació a Cerdanyola i a més a més de subratllar els encants del seu pis deixa ben clar que no vol a cap fumador.

Embruten i poden danyar la cuina, el sofà i els matalassos

I no només per les possibles conseqüències per a la salut: "Embruten i poden danyar la cuina, el sofà i els matalassos. I una vegada, van estar a punt de venir els bombers", afirma.

Olor molesta

D’igual opinió és la Bianca, que espera incorporar en breu un inquilí per a casa seva al passeig de Maragall de Barcelona: "L’olor em molesta molt i no marxa perquè el pis és molt petit", comenta.

Alguns portals d'Internet especialitzats en habitatges incorporen les coundicions de fumador i no fumador
De fet, alguns portals d’internet especialitzats en el mercat de la compravenda i el lloguer d’habitatges ja incorporen l’opció de "fumador" i "no fumador".

Un terç de la població

No hi ha cap estadística oficial sobre les ofertes o demandes que especifiquen el factor "no fumador", però una recerca feta a l’atzar entre cinquanta ofertes d’habitació trobades en tres portals diferents mostra com en 16 s’exigeix la condició de no fumador.

Segons dades facilitades pel departament de Salut, encara fuma un terç de la població catalana.

Compartir pis a partir dels 28 anys

Qui va dir que només comparteixen pis els universitaris? El fet s’ha estès als mileuristes (els que cobren entorn als 1.000 euros), als que busquen els primers treballs i als estudiants de doctorats.

La edad mitjana dels que demanen o ofereixen compartir pis ja arriba als 28 anys
Segons apunten des d’idealista.com , el motiu és clar: per pagar la mensualitat de la hipoteca o del lloguer, cal ingressos extres.

L’edat mitjana de les persones que demanen o ofereixen compartir pis és ja de 28 anys. La majoria d’habitatges són mixtes (home i dona). El preu de referència per a una habitació a Barcelona arriba a 360 euros.