Dos morts, tornados, inundacions i col·lapses per la gran tempesta

Un indigent perd la vida ofegat i un bomber mor en un xoc. El temporal provoca 1.316 alertes, Tres tornados i 15 escoles sense classe. En poques hores cau el 30% de la pluja de tot l’any.
Un cotxe circula amb dificultats per la carretera de Salou a Cambrils inundada per culpa del temporal d’ahir. (Jaume Sellart / Efe)
Un cotxe circula amb dificultats per la carretera de Salou a Cambrils inundada per culpa del temporal d’ahir. (Jaume Sellart / Efe)
Un cotxe circula amb dificultats per la carretera de Salou a Cambrils inundada per culpa del temporal d’ahir. (Jaume Sellart / Efe)
Catalunya semblava haver viscut ahir un diluvi. El temporal va provocar la mort d’un indigent a L’Hospitalet, ofegat de matinada arrossegat per l’aigua al parc de Can Boixeres en ser sorprès mentre dormia. La pluja s’apunta com a causa de l’accident mortal d’un bomber a Ulldecona pel matí.A més, el professor d’un col·legi de Tarragona va resultar ferit lleu, endut per l’aigua. Els Bombers també van rescatar un conductor a Arenys de Munt, bloquejat a la riera. La primera gran tempesta de la temporada també va ocasionar grans problemes en el transport públic.

Els Bombers van fer 1.316 sortides fins les 20.00 h. La majoria, per actuacions en baixos o la via pública.

Tres tornados, segons els Bombers, van causar  desperfectes, sobretot a Sant Boi i Sant Feliu: a la C-32 va bolcar un camió carregat de fruita senser produir ferits. Les tempestes van descarregar 71.000 llamps.

A l’Escola Industrial de Barcelona s’hi van registrat fins a 122,3 l/m2, el 30% de tot el que portem d’any. Els col·lectors pluvials es troben al 85% de la seva capacitat.

A tot Catalunya, 15 escoles i instituts, com a mínim, van suspendre algunes o totes les classes. A Barcelona, la tanca de part l’IES Narcís Monturiol, de 35 m de llarg, es va desplomar en part.

Un tall d’electricitat va apagar 70 semàfors de la capital catalana. La Guàrdia Urbana va posar cons per regular el trànsit, per exemple, a la Diagonal. A Tarragona, un miler d’abonats es van quedar sense llum. La inestabilitat durarà fins dissabte.

Caos de tráfico en Barcelona por la lluvia y una quincena de carreteras cortadas

Afectaciones en el Garraf y la autovía de Castelldefels. Las precipitaciones registradas desde el martes complicaron ayer el tráfico y llevaron el caos a Barcelona y el área metropolitana.

Barcelona Ciudad

Ronda del Mig. Corte de la circulación entre Ildefons Cerdà y Constitució durante diez minutos porque saltaron dos alcantarillas.

Ronda de Dalt. Interrupción del tráfico entre las salidas 2 y 3. La situación se normalizó en pocos minutos.

Cinturón Litoral. Corte de circulación en la salida 2, entre Passeig Colom y Pla de Palau.

Passeig Vall d’Hebron. A la altura de Jericó se impidió el paso de vehículos entre las 5.28 y las 7.15 horas.

Resto de Catalunya

C-31, en Viladecans. Autovía cortada y desvíos por la B-204 y C-32. Circulación por el arcén hacia Tarragona.

C-31, en Castelldefels. En sentido Barcelona, cortado el enlace entre la C-31 y la C-32.

C-32, en Sitges. Cerrado al tráfico el ramal de incorporación a la autopista.

AP-7, Garrigàs. Corte.

AP-7, Tarragona. Tráfico intenso por la lluvia.

N-II, en Mataró. Cortada en ambos sentidos por desprendimientos. Desvío hacia el norte por la ronda de Mataró y en el sur por la C-32.

C-33, en La Llagosta. Fuera de servicio la salida de Parets del Vallès.

C-17, en Granollers. Un carril cortado en sentido Vic.

C-31b en Salou. Los dos sentidos, sin circulación, por inundaciones.

T-362, en Bot. Corte en los dos sentidos.

A-2, en Esparreguera. Cortado el ramal de incorporación a Barcelona. Desprendimientos.

T-11, en Tarragona. Un carril cortado en cada sentido por desprendimientos.

T-340, en Camarles; C-253, en Castell-Platja d’Aro; TP-7225 en Reus y TV-3148 en Vilaseca. Cortadas en ambos sentidos.

Per les fortes pluges. Diversos Atrapats

Tres persones van quedar atrapades ahir dins del seu cotxe a Alcover a causa de la pluja, i van haver de ser rescatades pels Bombers. A Santa Coloma de Gramenet un indigent va quedar atrapat en un pont per l’augment del cabal del riu Besòs. La riera d’Arenys de Munt va tornar a sortir de mare per segon cop aquest estiu.

Al Masnou. Desallotjaments

Dos habitatges situats al Torrent d’Ase del Masnou van haver de ser desallotjats ahir a la matinada després que les fortes pluges deixessin al descobert els seus fonaments. Els veïns van poder tornar als seus pisos cap el migdia, quan els serveis tècnics van certi-ficar que no hi havia perill.

Platja de Badalona. Prohibit el bany

L’Ajuntament de Badalona va col·locar ahir la bandera vermella a les platges de la ciutat a causa de les fortes pluges, que originaren un vessament d’aigües residuals al mar. Es va prohibir el bany a nou platges del litoral badaloní, i es va tancar el Parc Fluvial del Besòs perquè es va inundar.

Inundacions. Danys als camps

Un tornado va provocar ahir danys a camps del Baix Llobregat. Va arrencar diversos arbres fruiters a Viladecans, Sant Boi i Sant Feliu. A Lleida la pluja va ser ben rebuda, sobretot, perquè facilitarà la collita d’olives. I a Tarragona, ahir, recullien avellanes a la platja.

Centres escolars. Classes suspeses

A Sant Quirze va caure el sostre del menjador escolar del CEIP. A Badalona, es van inundar quatre aules del col·legi Ventós, igual que al Sant Josep de Reus. La pluja va impedir anar a classe a alumnes de Santa Coloma de Cervelló, Sant Esteve Sesrovires, Santa Antoni de Calonge, Manresa i Tarragona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento