TMB acomiadarà 11 dones xofers després de fitxar-ne una desena

Les claus:
  • Aquest mes se’ls acaba el contracte que tenien per a l’estiu.
  • Es pregunten per què són diferents a les noves conductores.
  • En total s'acomiada 140 treballadors amb contractes temporals.

Un dia després que el departament de Treball i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) anunciessin la incorporació d’11 dones a la plantilla de conductors de bus, ahir es va confirmar que unes altres 11, que han treballat aquest estiu, perdran la feina.

Segons va denunciar UGT i va confirmar TMB, el 30 de setembre, acomiadaran 140 conductors perquè els finaliza el contracte d’obra i servei.

Situació il·lògica

Des del sindicat no veuen lògic que tingui tant de ressò l’entrada d’11 noves conductores quan s’estan fent fora 11 dones més.

El secretari general d’UGT Autobusos, José Luis Olalde, va afirmar que les treballadores que ara han de deixar l’empresa es pregunten: "quina diferència hi ha entre jo i la que ara entra?".

Olalde va recordar que les conductores que acomiaden tenen un número de llicència anterior a les noves incorporacions.

Per tant, tenen més experiència i "s’han pagat el carnet de conductores d’autobús de la seva butxaca", mentre que les altres han obtingut una subvenció.

TMB va explicar que els 140 treballadors acomiadats i les noves conductores "han seguit dos processos diferents". Les noves incorporacions van ser seleccionades a la primavera per una iniciativa conjunta amb Treball.

Un segle amb el bus

A partir de demà i durant tot el cap de setmana s’obrirà al públic l’exposició 100 anys de bus a Barcelona , al passeig de Borbó per commemorar el centenari d’aquest vehicle a la ciutat.

La mostra inclou vehicles antics i podrà visitar-se divendres de 17.00 a 21.00 hores i el cap de setmana de 10.00 a 20.00 hores.

A més a més, el dissabte a les 16.30 hores tindrà lloc una rua amb vehicles antics pel centre de la ciutat, on es distribuiran bitllets commemoratius entre els assistents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento