El retard d’obres i la pluja marquen el retorn a l’escola

Set col·legis no van poder ahir obrir les portes i alguns van buscar-se espais alternatius. 1,1 milions d’alumnes inicien un curs amb 5.243 mestres nous.
Una madre protege, ayer, a unos niños de las obras de la escuela de Les Franqueses. (Oriol Mondéjar / Acn)
Una madre protege, ayer, a unos niños de las obras de la escuela de Les Franqueses. (Oriol Mondéjar / Acn)
Una madre protege, ayer, a unos niños de las obras de la escuela de Les Franqueses. (Oriol Mondéjar / Acn)
L’inici de curs per als 1.103.375 alumnes va estar marcat ahir per la pluja i la normalitat.Tot i això, set de les més de 3.000 escoles no van poder començar les classes bé, la majoria per obres sense acabar. Segons el conseller d’Educació, Joan Manuel del Pozo, és previsible que un petit nombre de col·legis no puguin complir el calendari.

Els afectats són: l’IES Sa Palomera de Blanes i Carles Rahola de Girona, i els CEIP Pau Vila d’Esparreguera, Ferrà i Esteva d’Olesa, Nou de Canovelles (l’únic amb problemes no esperats: la il·luminació no funcionava), Mare de Déu de Bellvitge de L’Hospitalet i el de Vilaplana.

Espais alternatius

En alguns casos s’han buscat espais alternatius per fer la presentació del primer dia, encara que a Esparreguera i Olesa els alumnes no van assistir a classe. A Blanes i Girona tornaran dilluns a l’aula amb les obres concloses.

El curs comença amb 34 barracons més que l’any passat (en total: 677, on faran classe 20.310 alumnes).

Castellnou de Bages, Collsuspina (Osona), Sant Feliu de Buixalleu (Selva) i la Viella Baixa (Priorat) han recuperat l’escola aquest curs.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va destacar la contractació de 5.243 nous mestres per implantar la sisena hora escolar. S’hi han invertit 350 milions.

Digue’ns

...com has trobat la teva escola

Explica’ns-ho a...

Correu-e: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7è, 3A

O a www.20minutos.es

Estrena amb cues de trànsit

Les retencions durant el primer dia de tornada es van allargar entre una hora i una hora i mitja més del normal, fins a les 11.30 h. La pluja va ser intensa en alguns moments. Tot i això, els problemes van ser «els habituals»: fins a nou quilòmetres al Cinturó Litoral, dos més a la Ronda de Dalt (Santa Coloma), vuit a l’AP-7, als accessos del Papiol, i nou a l’A-2, a Cornellà, per entrar a la Zona Franca. La sortida de la C-16 a Terrassa també va anar plena.

Protesta de los padres en una escuela de Les Franqueses

Faltan el patio y las aulas de música o informática. Unos 100 alumnos y 50 padres desplegaron pancartas y pitaron durante 20 minutos ayer para denunciar que las obras del centro Guerau de Liost, en Les Franqueses, llevan un retraso de dos meses. Según la presidenta del AMPA, Educació se había comprometido a dejar a punto el colegio para ayer.  La zona de recreo y las clases de informática, plástica y música están por acabar.

Apunts del primer dia

14 nens sense classe a Reus: La regidora d’Educació va  reclamar ahir una nova classe de primer de Primària.

Vigilància especial a Terrassa: Un dispositiu de 42 municipals regularà el trànsit rodat a Terrassa i protegirà els nens durant la primera setmana de tornada a classe.

Esquerdes a Vidreres (Selva): Els pares van manifestar-se perquè diuen que posen en perill la seguretat dels fills. A Mont-ras (Baix Empordà), només un 20% va començar les classes perquè els barracons no estan a punt.

Bastides al Lluís Vives: L’AMPA del Lluís Vives del barri de Sants va denunciar ahir que les obres de renovació no han acabat i el laboratori no es pot fer servir.

Adéu als barracons més antics: Després de 10 anys de mòduls prefabricats, els 219 alumnes i els 26 mestres del Fonts del Glorieta d’Alcover van estrenar ahir institut.

Veto a un professor de Belianes (Urgell): Els pares de 40 nens es neguen a portar els fills a classe en protesta per la reincorporació d’un mestre que ha rebut moltes queixes.

Llibres gratuïts, condició d’ERC: Els republicans volen «instituts-escola», reforçar l’anglès i reduir a 25 els alumnes per aula a Secundària.

Esgotament dels mestres: Un estudi de l’UIC conclou que el 41% dels docents tenen cansament físic i emocional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento