Preferència pels instituts públics

  • Més peticions de places per a primer de Secundària en centres municipals.
  • Ha baixat la demanda d'Infantil, segons el Consorci d'Educació de Barcelona, que tanca tres línies de P-3.
Una aula de un colegio
Una aula de un colegio
ARCHIVO
Una aula de un colegio

Cada cop més famílies opten per dur els seus fills a escoles i instituts públics enlloc de la concertada. Les sol·licituds de places per a primer de Secundària en centres públics han augmentat un 9,82% en dos anys, segons el Consorci d’Educació de Barcelona.

En total, les famílies han presentat 4.459 sol·licituds per a primer d’ESO a instituts públics, un 3,84% més que per al curs 2011-2012, quan se’n van formalitzar 4.294. El curs anterior se’n van presentar 4.060, un 9,82% menys que enguany. Per contra, la demanda de la concertada es manté estable amb unes 1.850 sol·licituds, tret del curs 2010-2011, quan se’n van presentar 1.686.

El 90,9% de les assignacions a primer d’ESO s’ha fet a places demanades en primera opció i un 6,5%, en altres opcions, amb la qual cosa el Consorci ha adjudicat d’ofici un 2,57%. A P-3, el percentatge es situa en l’1,8%, ja que el 93% de les places s’han assignat en primera opció i un 5,2%, en d’altres.

Més alumnes per classe

Pel que fa a l’increment de ràtios, l’augment del nombre d’alumnes per aula se situa al voltant del 10%, la meitat del que permet el decret estatal sobre educació, segons va explicar ahir el gerent del Consorci, Manel Blasco, a la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona.

L’augment es notarà especialment a districtes com l’Eixample o Sant Andreu, on hi haurà més de 30 estudiants de primer de Secundària a cada aula. L’oposició va criticar l’augment en entendre que el Govern municipal està liquidant el sistema públic per afavorir les concertades i privades

Davant les crítiques, el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, va assegurar que l’Executiu de Xavier Trias ha lluitat per contenir al màxim l’increment de les ràtios, que també afectarà a l’Educació Infantil.

Menys grups de P-3

El nombre de grups de primer d’ESO serà el mateix perquè si bé se’n suprimeixen quatre als instituts Joan Coromines, Pere Bosch i Gimpera, Pablo Ruiz Picasso i Rambla Prim, se n’obren quatre a l’Ausiàs March, el Joan Boscà, L’Alzina i el Front Marítim. En canvi, n’hi haurà tres menys de P-3 pel tancament de línies a les escoles Alexandre Galí, Poeta Foix, Torrent d’en Melis, Pegaso, Mare Nostrum, Eduard Marquina i Sant Josep Oriol, i a l’obertura de grups al Joan Miró, Carles I, Mestre Enric i Gibert i Sant Pere Nolasc.

Blasco va desvincular la supressió de grups a l’increment de ràtios i el va atribuir a una menor demanda –de 6.179 sol-licituds presentades pel curs 2011-2012 s’ha passat a 5.929–. En un futur, es podria reduir l’oferta d’Infantil i augmentar la de Secundària, fins i tot, tancant centres de Primària i obrint-ne de Secundària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento