Els escolars catalans milloren en 'mates', però no en anglès

  • Els estudiants de sisè de Primària treuen més bona nota en català i castellà.
  • Hi ha menys alumnes amb un baix nivell.
  • El curs començarà el 12 de setembre.
Una escola.
Una escola.
ARXIU
Una escola.

Els estudiants de sisè de Primària treuen millor nota en matemàtiques, un 80,2 sobre 100, i la pitjor, en anglès, un 74,3. Les noies continuen sent lleugerament millors en lletres i els nois, en ciències, però enguany hi ha menys escolars amb un baix nivell de competències bàsiques assolides.

"S’està reduint la banda baixa i ara volem estirar per dalt", va anunciar la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, qui va explicar que volen elevar el nivell d’exigència per tal que els estudiants assoleixin les competències òptimes i no només les bàsiques a partir del curs vinent, que començarà el 12 de setembre.

Els escolars també han millorat la seva expressió escrita en català i castellà i van obtenir un 79,6 i un 76,6, respectivament, diferència que desapareix a la Secundària. En canvi, l’anglès ha empitjorat sis punts respecte al 2011, un fet que Rigau va atribuir al fet que l’examen era més difícil, ja que no hi havia dibuixos en les respostes del listening com l’any passat.

Les notes dels alumnes varien entre fins a 17 punts en funció de la titularitat del centre escolar i les condicions socioeconòmiques. Un altre factor decisiu, analitzat per primer cop, és si són repetidors: el percentatge d’alumnes amb un nivell baix de competències és fins a tres vegades superior al dels que no han suspès mai.

La Conselleria entén que la repetició no és la millor eina per reduir el fracàs escolar, i la revisarà alhora que treballarà en la detecció precoç i l’acompanyament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento