Un bar del Raval trenca un precinte fet amb totxanes

Les claus:
  • L’Ajuntament porta als jutjats el propietari per incomplir l’ordre cinc vegades.
  • El local ha tornat a ser tapiat amb maons i li han soldat la persiana.
  • L'Ajuntament ha tancat diferentes sales aquest estiu.
Una veïna de La Paloma mostra danys a la porta, l’estiu del 2005. (Arxiu)
Una veïna de La Paloma mostra danys a la porta, l’estiu del 2005. (Arxiu)
Una veïna de La Paloma mostra danys a la porta, l’estiu del 2005. (Arxiu)

La lluita contra els locals d’oci que incompleixen la normativa a Ciutat Vella ha viscut un episodi inèdit.

Segons ha informat l’Ajuntament a 20 minutos, el propietari del local Ministerio Chango, al carrer Guàrdia, al Raval, va ser posat a disposició judicial aquest estiu i denunciat per reiteració en desobeir l’autoritat.

Armat amb pic i pala 

El curiós del cas és que, segons el districte, va intentar abatre, amb pic i pala, un mur de totxanes que havia fet construir l’Ajuntament a la porta del local dies abans per impedir que tornés a trencar el precinte.

La persiana fins i tot va ser soldada. L’home era la cinquena vegada que era denunciat, explica l’Ajuntament. I el local va tornar a ser tapiat.

Querella cap el districte

Fonts municipals asseguren que "l’Ajuntament serà inflexible amb aquestes reiteracions". Poc abans de l’estiu ja va tancar cinc locals.

L’agilització dels tancaments va arribar després que el fiscal en cap de Medi Ambient del TSJC presentés una querella contra el gerent de Ciutat Vella i el cap del departament de llicències i inspecció als qui va retreure que haguessin consentit activitats il·legals d’un pub.

Tancament de La Paloma

A mitjans d’agost la sala de festes de La Paloma, al carrer Tigre, també va rebre l’ordre de tancament, per satisfacció dels veïns.

L’Ajuntament ha instat els propietaris a realitzar les millores necessàries per garantir el control del nivell de sorolls de la sala.

Ara els veïns esperen que la policia pugui incidir en els aldarulls que es formen a la porta del local. Feia anys que els residents a la zona havien cursat denúncies davant la seu del districte de Ciutat Vella contra la propietat de la sala de festes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento