Aldarulls i denúncies per una campanya de bitllets d’avió gratuïts

Una promoció de Ryanair queda desbordada i obliga a actuar als Mossos. La companyia es disculpa i ofereix 1.000 viatges gratis.
La Plaça Catalunya, ahir, col·lapsada per la protesta convocada per Ryanair. (Albert Gea / Reuters)
La Plaça Catalunya, ahir, col·lapsada per la protesta convocada per Ryanair. (Albert Gea / Reuters)
La Plaça Catalunya, ahir, col·lapsada per la protesta convocada per Ryanair. (Albert Gea / Reuters)
Presentar-se a les 11 del matí a la Plaça de Catalunya amb un pancarta realçant la imatge de Ryanair i criticant la gestió d’Ibèria era suficient, ahir, a priori, per obtenir un bitllet d’avió gratuït.L’afluència de «manifestants», uns 500 segons els testimonis, va superar totes les expectatives i la noia que repartia els bitllets gratuïts a la Plaça Catalunya va haver de fugir escortada pels Mossos. Es va refugiar a la comissaria «per motius de seguretat», segons Ryanair.

Publicitat enganyosa

«Al final no ha repartit cap bitllet», deien els que havien acudit a la convocatòria. «Ara farem una manifestació contra Ryanair», deien altres. 150 van poder presentar denúncia col·lectiva «per publicitat enganyosa».  L’Agència Catalana de Consum va anunciar ahir l’apertura d’un expedient informatiu.

La companyia de baix cost va demanar disculpes i va oferir un miler de bitllets que es van esgotar a les poques hores per  les reserves fetes a través del correu electrònic oficial: gratis@ryanair.com.

Més vols Barcelona-Badajoz

Iberia Regional Air Nostrum va obrir ahir la segona freqüència de la ruta Barcelona-Badajoz. El nou vol, de dilluns a divendres, incrementa en un 82% les places. Permet retornar la mateixa jornada a primera hora de la tarda. Iberia ven bitllets promocionals per impulsar vols a Extremadura. Un portaveu d’Iberia va criticar la campanya de Ryanair contra ells. «Demostra la poca confiança que deu tenir en el seu servei», va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento