Es canvia d’ambulatori per parir a un hospital millor

Una dona embarassada de Viladecans tria un CAP de Cornellà per tenir el segon fill. Diu que li dóna millors garanties i les proves es fan més ràpidament.
Els usuaris de la sanitat pública busquen maneres legals per poder salvar els entrebancs burocràtics que eviten la tria, per exemple, d’un hospital per parir.Aquest és el cas de l’M. Pérez, empadronada a Viladecans, a qui li corresponia tenir el nen a l’hospital de Sant Boi o al de la Maternitat. Però no volia cap dels dos.

Pérez entenia que, igual que qualsevol veí pot optar pel metge de capçalera que li doni més confiança, ella hauria de poder fer el mateix i elegir el centre on tenir el nou fill. En aquest cas, el Sant Joan de Déu: li dóna més confiança perquè les proves les fan més ràpid, hi ha més mitjans i «una major qualitat», segons relata.

Molta burocràcia

Segons aquesta usuària, la directora del CAP Passeig de la Marina l’havia «autoritzat» per sol·licitar el canvi al Sant Joan. El problema arribava a l’hora portar-lo a la pràctica: «L’ordinador no donava la possibilitat d’elegir el centre d’Esplugues». Va trucar al 012: «Em van recomanar començar les proves a l’ambulatori de Viladecans i llavors reclamar el canvi a Sant Joan».

De totes totes, la parella volia fer-se les primeres proves ja al Sant Joan, així és que van buscar un CAP pertanyent al Sant Joan. A l’endemà van aconseguir una targeta a Cornellà.

«En sis dies vaig fer-me les proves ambulatòries, inclosa la primera ecografia», explica satisfeta. Ja sap que tindrà allà el seu segon fill. Per cert, encara no saben com li diran.

Per la via ràpida i sense reclamar

A l’igual que aquesta parella hi ha altres deu que han presentat una reclamació per tenir els fills a l’hospital Sant Joan de Déu. Aquest matrimoni afirma que els responsables els van retreure que no era una actitud a imitar, però que  era totalment legal. Per això recomanen a les embarassades «anar per la via ràpida» i canviar de metge de capçalera: «Les reclamacions van lentes, però l’embaràs no para», diuen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento