Reoberta a la circulació la Gran Via a l'Hospitalet

Claus:
  • El nou pas soterrat té una calçada amb 3-4 carrils, segons el tram
  • Les obres s'han fet entre el carrer de l'Escultura i Miguel Hernández
  • En superfície es donarà prioritat als vianants amb voreres de 20 metres

Aquest matí s'ha obert la circulació de vehicles en el tram de la Gran Via al seu pas per l'Hospitalet, des del barri de Gornal fins a la plaça de Cerdà.

questa nova via soterrada té una calçada amb entre tres i quatre carrils per cada sentit, en funció del tram.

Semicobertura de dos quilómetres

Les obres realitzades han consistit en la semicobertura d'un tram de dos quilòmetres de la Gran Via entre el carrer de l'Escultura (límit entre els termes municipals de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat), i el carrer de Miguel Hernández.

Del tram soterrat, un total de 840 metres estan coberts.

Avinguda urbana

En la superfície es crearà una avinguda urbana i en el tram comprès entre el carrer d'Amadeu Torner i la de Pedrosa, que compta amb 340 metres, es construirà la plaça d'Europa.

Per facilitar la comunicació entre els dos costats de l'avinguda s'han construït dues rotondes, als carrers de Castelao i de Can Tries, i dos accessos més abans de la Ciutat de la Justícia i en la rotonda de la Rambla de la Marina.

La reforma encara no ha acabat

L'alcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho, ha recordat que la reforma de la Gran Via encara no ha finalitzat i ha explicat que ara s'ha d'urbanitzar la superfície, col·locar el mobiliari urbà i plantar més de 4.000 arbres, unes operacions que està previst que concloguin al març del 2007.

Corbacho també ha indicat que durant les pròximes setmanes s'urbanitzaran les voreres de l'avinguda, que tindran una amplada de 20 metres, i "que simbolitzen que a partir d'ara el protagonisme en aquesta via és dels ciutadans i no dels vehicles".

AVE, ampliació de la Fira...

De la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha manifestat que "aquesta és una zona en transformació" i ha recordat altres obres que s'estan duent a terme, com les necessàries per a l'arribada de l'AVE, les d'ampliació del recinte de Fira de Barcelona en l'Hospitalet o les de la Ciutat de la Justícia.

Nadal ha assenyalat que la transformació de la Gran Via "dignifica l'accés a la ciutat de Barcelona" i ha destacat "la centralitat econòmica d'aquesta zona de l'Hospitalet, per a la pròpia ciutat, per Barcelona i per Catalunya".

NOTÍCIES RELACIONADES: Les línies de metro 1 i 5 tornen a la normalitat

Mostrar comentarios

Códigos Descuento