Almenys 13 ingressats a hospitals barcelonins durant l’onada de calor

Extremen les precaucions després de morir una dona.
Els hospitals de la ciutat de Barcelona reconeixen que almenys tretze persones han estat ingressades durant aquests dies de calor més intensa. Han estat quatre al Sant Pau, quatre al Clínic i cinc a l’hospital del Mar. A d’altres centres consultats (Vall d’Hebron o Bellvitge) no hi ha constància de cap ingrés per la calor.Alguns pacients han passat també pel servei d’urgències del centres d’atenció primària, que experimenten un degoteig de malalts. Per exemple, al CAP Can Bou de Castelldefels asseguren que han tingut «entre cinc i sis casos» en les darreres dues setmanes.

Problemes lleus

La majoria d’aquests ciutadans, però, presenten problemes lleus, com ara marejos o deshidratació.

Després de la mort per cop de calor, dissabte, d’una dona de 83 anys, la consellera de Salut, Marina Geli, va demanar ahir extremar les precaucions.

Contrucció o agricultura

La Generalitat va xifrar en 100.000 el grup de persones amb una salut feble i vulnerable, 15.000 de les quals tenen un estat molt fràgil. A tot això s’afegeixen els treballadors de la construcció, del camp o els que són a l’aire lliure. Alguns sindicats volen regular horaris per evitar l’exposició a les hores centrals del dia.

Les màximes ahir van arribar als 38 graus a Girona o Sabadell. A Barcelona hi va haver diferències de fins a set graus, segons barris.

A Catalunya, Protecció Civil manté l’alerta per altes temperatures, tot i que baixaran lleugerament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento