Tres avaries al metro deixen sense servei fins a 52 estacions

La L5 i la L3 van funcionar parcialment gairebé una hora. La L11 va estar 18 minuts afectada. De 10 a 11 va ser l’horari fatídic.
Els usuaris del metro van patir ahir un matí de retards. Tot es va concentrar en a penes una hora i mitja, en què es van registrar fins a tres avaries a les línies L5, L3 i L11, que van arribar a deixar sense servei fins a 52 estacions del suburbà.El metro funciona amb el sistema de carrousel, per la qual cosa, quan hi ha una  incidència en una estació, s’atura tota la línia fins que no s’arregla o es decideix donar servei parcial. I això és el que va passar ahir.

Successió d’incidències

A les 9.39 hores es va averiar un tren a la L5, entre les parades de Gavarra i Sant Ildefons. Fins a les 9.54 hores no es va establir el servei parcial i, durant aquests 15 minuts, es va haver d’aturar el servei a les 24 estacions de la línia. Entre Can Boixeres i Cornellà Centre no es va poder restablir la circulació de trens fins 49 minuts després de l’avaria.

Poc després, a les 10.15 hores, es va espatllar un altre tren a la L3, a l’alçada de la parada de Plaça del Centre. Durant 20 minuts, les 23 estacions de la línia van estar sense servei, fins que a les 10.35 hores es va donar servei parcial. De Plaça Espanya a Maria Cristina, però, no hi va haver metro fins 59 minuts després. Els usuaris havien de sortir i agafar el transport públic alternatiu de superfície.

Mentrestant, a les 10.50 hores i durant 18 minuts, la L11 va estar aturada per una averia en el canvi de vies. Les cinc estacions del metro lleuger van estar afectades fins les 11.08 hores.

Restriccions a la L1 per les obres

Les obres de reparació de filtracions a Baró de Viver i Trinitat Vella de la Línia 1 causaran restriccions al servei de metro i a l’enllaç de les rondes des de demà i fins a finals de l’estiu, segons va anunciar ahir el departament de Política Territorial i Obres Públiques. Les afectacions al trànsit es concentraran a l’enllaç est, entre la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt durant l’agost. L’obra, que s’acabarà a principis del 2007, continuarà al setembre sense afectar als usuaris. Fins al 31 de juliol, quedarà anul·lada l’andana direcció Hospital de Bellvitge a Baró de Viver. Caldrà baixar a Trinitat Vella i fer el canvi de sentit. Per anar a Baró de Viver en direcció Bellvitge caldrà utilitzar l’andana de direcció Fondo, anar a la següent estació (Santa Coloma) i canviar de sentit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento