Pla de xoc sense diners per combatre el fracàs escolar

Un de cada quatre alumnes no acaba l’ESO. Educació vol desdoblar grups i aules especials a almenys 100 centres. Es centrarà en Secundària.
El departament d’Educació ultima un pla de xoc per reduir el fracàs escolar en la Secundària (12-16 anys). Es començarà amb almenys 100 instituts. A Catalunya, un 27% dels alumnes no acaba l’etapa d’escolarització obligatòria. El programa també vol millorar la convivència als llocs més conflictius.El pla es dirigeix als alumnes i també als centres. Per afavorir que els adolescents amb més necessitats puguin completar els seus estudis es desdoblaran grups i s’obriran aules especials d’aprenentatge. Als equips directius  se’ls formarà per guanyar capacitat de gestió i eficàcia.

Plans de convivència

Els instituts hauran d’elaborar plans de convivència especials. Ho faran amb l’ajut d’experts d’Educació. Per aplicar-los disposaran de mediadors socials, psicopedagogs i metges. També es reforçaran les tutories.

«Els instituts que tinguin problemes de convivència tindran prioritat i també els que tenen un alt fracàs escolar. Ho facilitarem també als que creguin que ho necessitin i sol·licitin participar en el pla», va explicar el conseller d’Educació, Joan Manuel del Pozo.

Poca concreció

Els sindicats donen «suport» a aquest pla de xoc,però en lamenten la «poca concreció». El portaveu d’Ustec-Stes, Esteve Romero, demana que la iniciativa tingui un major «abast».

Aquest nou pla tractarà de compensar la poca dedicació que el Pacte Nacional per l’Educació va atorgar a Secundària, motiu pel qual va rebre dures crítiques.

Finançat «amb el que s’esgarrapi»

El departament d’Educació reconeix que per desenvolupar aquest pla de xoc encara no hi ha diners: «Dependrà del que poguem anar esgarrapant d’aquí i d’allà», va afirmar el conseller, Joan Manuel del Pozo. Tampoc se sap el nombre de nous professionals que caldrà contractar ni en quants ni quins instituts actuaran: almenys «un centenar de centres» se’n veuran beneficiats. Els detalls es deixen per després de les vacances.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento