Benestar tutela la nena maltractada i limita les visites de la mare

Anirà a viure amb una família d’acollida d’urgència o ingressarà en un centre. La tieta de la petita Ruth demana la custòdia.
La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Conselleria de Benestar i Família ha assumit la tutela de Ruth E. T., la nena de tres anys presumptament maltractada pel seu pare, detingut acusat de trencar-li dues costelles. La Generalitat ha decretat la retenció de la petita a l’Hospital Sant Joan de Déu, on evoluciona bé de les fractures que va patir.Quan sigui donada d’alta, la nena anirà amb una família acollidora d’urgència, o bé ingressarà en un centre fins que es decideixi definitivament el seu futur. Una tieta de la nena va demanar ahir la seva custòdia. Segons ella, «l’únic que volem és quedar-nos amb ella», i va assegurar que el pare «tenia amenaçada» la mare.

Restriccions als pares

De moment, s’ha prohibit al pare, Limber Natalio E. C., de 25 anys, visitar la nena a l’hospital o fora del centre. També s’ha establert que la mare, Gaby T. M., de 26 anys, tindrà les visites restringides i sempre sota la supervisió d’un equip de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. La mare està imputada també en el cas per no haver denunciat els maltractaments a la Ruth.

El pare va passar ahir a disposició judicial, després que fos detingut pels Mossos dilluns. I el jutge va decretar-ne presó provisional. La tieta de la Ruth va afirmar, en referència a l’acusat, «no sé com és ell, perquè quasi no tenia relació amb la família».

L’home, que tenia una ordre judicial d’allunyament de la seva companya i de la nena, es va amagar durant una setmana després de saber que la seva dona l’havia denunciat per violència domèstica. Això, però, va passar cinc dies després que ambdós portessin la nena a l’hospital amb les costelles trencades i l’hi ingressessin  amb nom fals per no aixecar sospites.

Ara, la Ruth evoluciona bé de la lesió de pàncrees i la fractura de les dues costelles. Està en una habitació de planta. Els metges van notar que havia estat maltractada de seguida.

27 anys de presó per a ‘Pinotxo’

L’Audiència de Barcelona va dictar sentència ahir sobre un altre cas de violència domèstica. Va condemnar a 27 anys de presó Antonio L. G., de 51 anys, per haver assassinat la seva exdona infringint-li 10 punyalades a l’aparcament d’una discoteca dels Hostalets de Balenyà. El jurat popular ja el va declarar culpable. L’home, conegut amb el sobrenom de Pinotxo, no va acceptar que la seva exparella, Manuela M. C., de 46 anys, l’abandonés després de més de 20 anys de convivència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento