Els veïns de l’Eixample perden 1.800 places de pàrquing per l’àrea verda

Amb el nou sistema veuran reduït a la meitat l’espai per aparcar el cotxe a favor de noves zones blaves, de motos i de càrrega
Nova zona blava en un xamfrà del carrer Girona. 
Nova zona blava en un xamfrà del carrer Girona. 
Manolo S. Urbano
Nova zona blava en un xamfrà del carrer Girona. 
L’àrea verda provocarà en alguns carrers de l’Eixample que els veïns que deixaven el cotxe al carrer tinguin ara fins a la meitat de possibilitats de poder aparcar com a residents (en total, perdran unes 1.800 places). Això passarà sobretot allà on fins ara hi havia aparcament lliure a ambdós costats del carrer i, ara, en una banda hi hagi àrea verda i a l’altra blava. 
Al carrer Girona, alguns veïns ja es fan a la idea que a partir del 2 de maig, quan entri en funcionament l’àrea verda, ho tindran complicat per aparcar i que, en el pitjor dels casos, hauran de deixar el cotxe a la zona blava.

«Els que arribem a la nit a casa després de treballar no tindrem llocs on aparcar,  ja que a aquestes hores són gratis. Què passarà a primera hora del matí? Ens hauríem d’aixecar aviat per buscar aparcament», es preguntava ahir Antonio López, veí de l’Eixample. Aquestes noves zones blaves, que s’estan pintant al costat d’on aniran les verdes, ja funcionen.

Més càrrega i descàrrega

El 15% de les 12.400 places d’aparcament de pagament que es posaran en marxa a l’Eixample serviran per fer zones per a motos, per a càrrega i descàrrega i zona blava. Ocuparan unes 1.800 places que abans tenien els veïns per poder aparcar.

En alguns carrers, el que es fa és desplaçar la zona blava cap a un altre indret del carrer, com els xamfrans.

Els nous distintius arriben a l’abril

Durant aquest mes els veïns de l’Eixample i Ciutat Vella –a excepció del barri de la Barceloneta– rebran el distintiu que els acreditarà per aparcar en les 10.500 places d’àrea verda que començaran a funcionar el 2 de maig. A més de l’enganxina, els ciutadans rebran un tiquet de 12 euros que els permetrà aparcar gratis en la zona verda durant els tres primers mesos de funcionament. Actualment ja estan completament instal·lats 200 dels 1.200 parquímetres que hi haurà i el 30% de les senyalitzacions verticals previstes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento