Els draps bruts de la família del segle XXI

  • Un repartiment de luxe torna a pujar a escena 'Agost'.
  • Actuen Anna Lizaran, Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse German.
Quatre grans dames de l'escena catalana, a 'Agost'.
Quatre grans dames de l'escena catalana, a 'Agost'.
David Ruano
Quatre grans dames de l'escena catalana, a 'Agost'.

El gran èxit teatral de la passada temporada, amb 40.000 espectadors i més de 50 funcions representades, torna avui a les taules del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Agost, amb direcció de Sergi Belbel, i amb les actrius Anna Lizaran, Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse German,  va estar en cartell a la sala Gran del TNC durant dos mesos, amb gairebé totes les funcions al 100% d’ocupació.

En la seva tornada a l’escenari del Nacional, farà estada fins al proper 17 de juny. El dramaturg Tracy Letts va escriure aquesta obra com a metàfora de la desintegració del segle XXI i de la pèrdua de valors present a la societat actual. La família protagonista s’ubica al Oest Mitjà d’Estats Units. Es reuneix amb motiu de la mort del patriarca. Aquest és el punt de partida d’un retrat descarnat i alhora divertit que ja està considerat com un clàssic de la dramatúrgia dels nostres temps.

Premis Tony i Pulitzer

Tracy Letts (Oklahoma, 1965) ha estat un dels triomfadors de l’escena teatral de Broadway (Nova York) dels darrers anys. Amb Agost va fer-se amb un premi Tony a la millor peça teatral i amb el premi Pulitzer l’any 2008. Letts fa servir elements de la comèdia popular nord-americana de qui és model Eugene O’Neil i en destaca el component humorístic. A estones, s’assembla a l’autor italià costumista Eduardo De Filippo.

*TNC. Pl. de les Arts, 1. Aquest dimecres a les 20.00 hores. Preu: de 25 a 33. Fins al 17 de juny. Més inf: www.tnc.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento