Uns 300 treballadors de l'empresa de rentadores Domar es manifesten des de les 07,30 hores d'avui a la carretera C-17, que tallen a l'altura de Mollet del Vallès davant de l'Escola de Policia de Catalunya, en protesta pel nou expedient de regulació que afecta a 204 persones.

El president del comitè d'empresa, Antonio Carreras, ha informat avui a EFE que els treballadors mantindran tallada la C-17 "fins que ens deixin" i no descarten traslladar la protesta aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La protesta provoca cues de fins a set quilòmetres en direcció a Barcelona
La manifestació d'avui en la C-17 causa problemes de circulació en aquesta via entre els quilòmetres 13 i 20 en els dos sentits de la marxa, segons que informa el Servei Català de Trànsit .

L'últim expedient de regulació d'ocupació presentat per la direcció de Domar, amb fàbrica a Martorelles (Vallès Oriental), afecta a 204 treballadors, el 60% de la plantilla, si ben encara no ha estat comunicat al comitè d'empresa, que el valora com un "tancament encobert".

El doble d'acomiadaments 

Aquest nou expedient duplica el primer presentat per la direcció, un document que va retirar per incloure la reestructuració en el procés concursal.

La companyia d'electrodomèstics Domar, comprada pels propietaris de Taurus al grup italià Antonio Merloni al juny de 2004, va justificar l'ERO pel col·lapse financer que pateix l'empresa i el retard en la resolució del contenciosos que manté amb New Pol -marca comercialitzada per Antonio Merloni-, després que al març el grup italià trenqués el seu compromís d'adquirir el 21% de les unitats fabricades per Domar.

El fabricant d'electrodomèstics, en mans dels mateixos propietaris que Taurus, ha assegurat que el nou equip de gestió "rebutja" considerar el tancament de l'empresa, així com la liquidació de la seva activitat principal, gràcies a una reconversió industrial que es materialitzarà en la producció de rentadores de més prestacions i amb major valor afegit, així com la venda de rentadores semielaborades per a clients situats en mercats com el nord d'Africa i Orient Mitjà.