Tanquen 11 xats i webs que incitaven a l’anorèxia

Les claus:
  • Salut anima als ciutadans a denunciar-ho.
  • 800 entrades si al buscador es posa 'perdre pes'.
  • Hi ha un telefon per alertar-ne. 

A l’últim any ja s’han tancat 11 webs i xats (una desena a Espanya i una a l’estranger,) després que es comprovés que fomentaven l’anorèxia, segons va revelar ahir el departament de Salut.

Si busquen a Internet l’expressió «perdre pes», trobaran 860 entrades. I si les paraules són «perder peso», la quantitat s’eleva a 1,3 milions.

Algunes promouen dietes rigoroses, recomanen fàrmacs, difonen imatges de persones conegudes amb baix pes o li dediquen credos i oracions on l’anorèxia arriba a ser presentada com a deïtat.

Amb l’objectiu de lluitar contra les webs i els xats que inciten a aquest trastorn de l’alimentació, Salut, l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA) i l’Associació contra l’Anorèixa i la Bulímia van signar ahir un conveni per promoure més denúncies davant la Justícia de pàgines que fan apologia de l’anorèxia i la bulímia.

Diferent legislació

L’administració té la dificultat d’actuar sobre webs domiciliades a Estats amb altres normatives i que es poden consultar aquí. Els Mossos rebran les denúncies i hauran de col·laborar amb la Interpol perquè actuï a l’estranger.

"Aquestes webs són un atemptat a la salut pública", van afirmar la consellera de Salut, Marina Geli, i el president d’IQUA, Domènec Sesmilo.

És difícil demostrar que hi ha delicte si no hi ha un guany econòmic
«És difícil demostrar que hi ha delicte perquè no hi ha una transacció o un guany econòmic, però sí que ho és». Les tres entitats faran de polis contra webs d’anorèxiques, però deixen un paper de vigilant també als pares, educadors i internautes (correu:
trastornsalimentaris@iqua.net, tlf.: 901 300 400).

L’acord vol implicar el Síndic perquè prengui mesures i promou la consulta de les pàgines que fan prendre consciència de la malaltia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento