Un 60% més de desnonats des de l'inici de la recessió

  • Recullen firmes per impulsar la dació en pagament.
  • Cada dia es produeixen 16 llançaments de famílies que no poden pagar l'habitatge a Barcelona.
Desnonament en el barri del Clot.
Desnonament en el barri del Clot.
ACN
Desnonament en el barri del Clot.

Els desnonaments s’han disparat des de l’inici de la crisi, concretament, en un 60% des del 2007. Barcelona és una de les províncies més afectades i, actualment, s’hi registren una mitjana de 16 llançaments diaris, segons dades oficials.

A partir de dilluns, diverses entitats i sindicats recolliran signatures per defensar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la dació en pagament.

Al 2007 ja preocupaven els prop de 10 desnonaments diaris de mitjana que es produïen a la província de Barcelona, però aleshores es tractava de casos d’assetjament immobiliari, en plena bombolla de la construcció. Passats aquests anys, i enmig de la crisi, ja no es tracta de mobbing, sinó de persones que no poden pagar l’habitatge. El 2011 ja eren 16 els desnonaments fets a diari, un 60% més que el 2007.

Segons constaten des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en l’actualitat, els desnonaments continuen en augment i la mitjana de llançaments està creixent.

Firmes per aturar-los

La PAH, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, els sindicats UGT i CCOO, l’Observatori DESC i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) comencen dilluns a recollir signatures a favor de la dació en pagament amb efectes retroactius, per a parar els desnonaments i per establir lloguers socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento