Més sinistralitat al volant enguany per errors humans

  • Els xocs han pujat un 30% al primer trimestre.
  • La Setmana Santa deixa 12 víctimes mortals a la carretera, 3 més que al 2011, amb 8 accidents.
Retenciones en la autovía A-7.
Retenciones en la autovía A-7.
Víctor Lerena / EFE
Retenciones en la autovía A-7.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, va assegurar aquest dilluns que la majoria dels accidents mortals enregistrats enguany i aquesta Setmana Santa s’expliquen "per errors humans", i va anunciar que els Mossos mantindran els reforços ja existents durant els caps de setmana davant l’augment d’un 30% de la sinistralitat a les carreteres catalanes durant el primer trimestre d’aquest any.

Aquestes festes han deixat un tràgic balanç de 12 persones mortes en 8 accidentes (al 2011 en van ser 9 les persones mortes en accidents de trànsit). Els sinistres han estat 5 xocs, un atropellament i dues sortides de via. A les 19.30 hores d’ahir, dia d’operació tornada, havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona un 84% dels 605.000 vehicles desplaçats. A l’AP-7, tant en sentit nord com sud en direcció a Barcelona, es van enregistrar ahir al vespre cues de fins a 20 quilòmetres.

Dues persones van morir i dues més van resultar ferides greus en el darrer accident mortal de les festes, produït ahir al matí a la C-14 a l’altura d’Organyà (Alt Urgell) en un xoc frontal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento