850.000 cotxes sortiran de Barcelona a partir d'avui

  • Comença l'Operació Sortida. Aquest cap de setmana ja s'esperen retencions.
  • 2.000 mossos controlaran les carreteres per intentar frenar l'auge d'accidents.
Retenciones en carretera.
Retenciones en carretera.
ARCHIVO
Retenciones en carretera.

Prop de 850.000 cotxes sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona durant la Setmana Santa, uns 500.000 aquest divendres mateix. En un any amb una alarmant xifra de morts a la carretera, les autoritats demanen prudència i i desplegaran prop de 2.000 agents per controlar les carreteres. Es preveu que les obres facin alguns taps a les principals vies catalanes.

Segons càlculs del Servei Català de Trànsit (SCT), prop de mig milió de vehicles sortiran avui de l'àrea de Barcelona. L'Operació Sortida d'aquesta Setmana Santa s'inicia precisament aquest divendres, a partir de les 15.00 hores i es clourà la mitjanit de dilluns de Pasqua, 9 d'abril.

El dispositiu especial de control i suport a les carreteres comptarà amb dues fases. La primera, i la més complicada segons Trànsit, serà aquest cap de setmana de Rams, en què les escoles ja han tancat el trimestre. La segona fase serà ja entre diumenge i dilluns de Pasqua, amb el retorn massiu dels cotxes un cop acabades les vacances de Setmana Santa.

Vigilància a la carretera

A partir de les 13.00 h del Dijous Sant, 5 d'abril, i fins a les 00.00 h del dilluns de Pasqua, 9 d'abril, es mobilitzaran 1.957 agents dels Mossos d'Esquadra. Són uns 400 efectius al dia. La policia preveu dur a terme 1.467 controls, la major part d'alcoholèmia i drogues (491) i per controlar l'ús del casc i del cinturó de seguretat (431).

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha recomanat prudència, donat l'elevat nombre d'accidents mortals que s'han registrat els primers mesos de l'any. Des de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit (P(A)T) alerten del perill d'incrementar la velocitat. A banda, des de divendres 6 d'abril fins a diumenge 8, els trens no funcionaran entre Mollet-Sant Fost i Granollers Centre. S'ha establert un servei alternatiu per carretera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento