Carod i Puigcercós fan tàndem per anar a les eleccions «a per totes»

El líder d’ERC rescata l’equidistància i diu que el seu partit no farà cap pacte ni per «noms» ni «orígens» ni «etiquetes».
Els republicans ja escalfen motors de cara les pròximes eleccions al Parlament. La cúpula d’ERC va confirmar ahir per unanimitat que els seus dos líders, Josep Lluís Carod-Rovira (número 1) i Joan Puigcercós (número 2), vagin junts a la mateixa llista. Un revulsiu que evidencia, segons Carod, que el partit va «a per totes».Amb aquesta decisió, presa després d’una reunió de dos dies a Castelldefels, s’acaba amb les hipotètiques divisions en el si del partit.

Torna l’equidistància

Esquerra ha rescatat l’equidistància. Carod va avançar que no «hi haurà cap pacte» que es justifiqui ni «pel nom o origen» dels candidats, en al·lusió a José Montilla (PSC), ni per «l’etiqueta» del partit, «sigui d’esquerres o nacionalista». El secretari general dels republicans, Joan Puigcercós, va assegurar que les «expectatives d’ERC són bones» i ara «millorades i completades». Puigcercós va confessar que el tàndem amb Carod no ha estat una decisió personal sinó del partit, i que ha consistit en «posar tota la carn a la graella en aquest nou cicle».

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, va assenyalar que el tàndem que formaran els dos líders republicans per a les properes eleccions obeeix a una «crisi interna d’ERC».

«No són capaços d’anar tan enllà com el PSC i sacrificar el seu president», va dir Puig, que va pronosticar el mal resultat d’ERC.

Montilla replica Maragall

El primer secretari del PSC, José Montilla, i proper candidat socialista a les eleccions catalanes, va mostrar-se ahir en desacord amb el president Maragall, que va qüestionar el seu procés de designació. Montilla va recordar que el mètode elegit és el mateix procediment «transparent» que es va utilitzar per nomenar Maragall cap de llista el 2003.

Precampanya

Rigor del Consultiu: Pasqual Maragall, va destacar el «rigor» del Consultiu amb l’Estatut.

Catalunya, normal: Jordi Pujol vol que les eleccions no alterin el funcionament de Catalunya.

El PP, suau: Vidal-Quadras sosté que la campanya del seu partit (PP) contra l’Estatut va ser suau.

Govern amb ICV: Boada creu que només un govern amb ICV deixarà fora el PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento