Una plataforma d'homes educa en la igualitat de gènere i reclama paritat

  • Homes igualitaris treballa per causes com la confluència en la durada dels permisos de paternitat amb els de les dones.

No són els primers a associar-se per aconseguir que l’home sigui corresponsable amb la dona en tasques de cura dels fills, domèstiques i d’igualtat a l’hora de tenir permisos de paternitat iguals que les mares. Però entitats com Homes Igualitaris, fundada l’any 2005 i integrada per uns 25 homes de totes les condicions socials, educatives i sexuals i d’estat civil, encara són "minoritàries" a Catalunya i Espanya.

Ho diu un dels seus associats, en Paco Abril, de 45 anys, i professor de Sociologia de la Universitat de Girona (UdG) que va a passar a formar part de l’entitat arran d’un treball de recerca acadèmic.

La seva lluita ha de barallar-se, sobretot, amb els codis socials establerts des de fa segles. I amb la seva "incrustació" en la ment de la part dels homes. La igualtat en la durada dels permisos de paternitat i maternitat ja és una realitat a països nòrdics. No aquí. Per això, fan xerrades a escoles i activitats lúdiques com la realitzada el passat 18 de març a la Plaça de Catalunya (el 19 és el Dia de l’Home Igualitari a Espanya). Abril comenta que el seu ideari està més connectat amb el d’entitats feministes, amb les que col·laboren, que amb algunes formades per pares separats que demanen la custòdia dels nens. Abril recorda que no es pot assolir la igualtat de les dones sense "tenir en compte els homes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento