Detinguts per l’assalt al nou centre d’immigrants denuncien vexacions

Las claves:
  • Encara hi ha 57 pesones arrestades.
  • Avui passen a disposició judicial.
  • Diuen haver patit "accions de càstig".

Dels 59 detinguts dissabte per ocupar el centre d’internament d’immigrants de la Zona Franca, encara en construcció, 57 continuaven ahir confinats a la comissaria de la Verneda.

Només dos –un càmera de TVE i un d’Europa Press– havien quedat lliures.

A dins, quedaven dos advocats i un periodista del setmanari La Directa, que, igual que la resta d’arrestats, va presentar un habeas corpus per intentar no passar una segona nit a la presó.

Els van obligar a estar al sol sense donar-los menjar ni aigua
Els detinguts van denunciar «"accions de càstig". Segons l’advocat, Jaume Asens, els obligaven a "estar al sol" i no els donaven ni menjar ni aigua. Deien haver patit "tracte vexatori i insults".

Acusats de danys a la propietat

L’atestat policial, segons els arrestats, no diu qui va fer què, però estan acusats de danys a la propietat, alteració de l’ordre públic i violació de domicili.

La Policia calcula els danys en 85.000 euros i assegura que "van tallar els cables del circuit tancat de televisió que dóna seguretat al recinte i van pretendre ocupar les obres del Centre d’Internament d’Estrangers".

Els detinguts afirmen que volien fer una protesta pacífica i que uns pocs van desmuntar les càmeres sense causar danys.

Estètica okupa i radical

La Policia sosté que els arrestats, de diferents nacionalitats, són d’estètica okupa i radical, possiblement antisistema, simpatitzants de detinguts anteriorment "per col·locar artefactes explosius a Barcelona".

Els arrestats diuen formar part de la Caravana Europea per la Llibertat de Moviment , que reuneix col·lectius d’Itàlia, Alemanya o França, dedicats a la defensa dels immigrants.

Advocats ja preparen una querella criminal contra la Policia per detenció il·legal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento