El risc d'incendi forestal és alt a set comarques catalanes pel vent i la sequera

  • La prealerta s'ha mantingut activada a 24 comarques el cap de setmana.
  • Protecció Civil va demanar extremar les precaucions.
Incendio en el barranco Viu de Llebata, en el Pont de Suert (Lleida).
Incendio en el barranco Viu de Llebata, en el Pont de Suert (Lleida).
Susanna  Casanovas / EFE
Incendio en el barranco Viu de Llebata, en el Pont de Suert (Lleida).

Alerta pel risc de focs a Catalunya. Un total de 24 comarques es mantenien ahir en situació de prealerta pel risc d’incendi forestal. Set d’elles (el Vallès Occidental, el Solsonès, l’Anoia, l’Alt Penedès, la Segarra, la Conca de Barberà i l’Alt Camp) es trobaven en situació de risc molt alt, segons va informar la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), que va tenir activat durant tot el cap de setmana el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

A l’actual situació de sequera es va afegir l’entrada de vents de Ponent, que podrien atiar possibles focs. En aquest sentit, Protecció Civil va recordar que cal extremar les precaucions per minitmitzar el risc d’incendi, evitant activitats en zones de perill i els desplaçaments en vehicles. I va afegir que des de mitjans de febrer està prohibit fer foc en zones forestals.

Cremen uns matolls

D’altra banda, un petit incendi que es va declarar en una zona de matolls molt propera a la carretera B-23, en direcció cap a Martorell, a l’altura de Sant Just Desvern, va provocar aquest diumenge el tancament d’un dels carrils d’aquesta via perquè els bombers poguessin treballar.

El fet va generar mig quilòmetre de retenció de vehicles. Així mateix, cinc dotacions van treballar en l’extinció de les flames.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento