Afloren més denuncies per negligències mèdiques

  • Cada cop hi ha més casos i més greus, diu el Defensor del Pacient.
  • Revelen que van confondre un càncer amb el sobrepès.
Isabel, amb el seu marit.
Isabel, amb el seu marit.
Miquel Taverna
Isabel, amb el seu marit.

El Defensor del Pacient va demanar aquest dijous acabar amb les retallades sanitàries, perquè incrementen les negligències mèdiques i cada cop són més greus. "Creiem que encara poden augmentar més", va afirmar l’advocat José Aznar.

El lletrat ja ha presentat una denúncia (admesa a tràmit) pel cas d’Isabel, a qui els metges d’un centre d’atenció primària (CAP) i l’Hospital de Martorell van dir que s’havia engreixat pels nervis quan en realitat tenia un càncer líquid abdominal d’11 quilos.

Al Vall d’Hebron tampoc li van donar resposta i per això va anar a l’Hospital d’Albacete, on hi té un amic i la van operar d’urgència per extirpar-li un tumor ovàric i els òrgans reproductius i encara rep quimioteràpia. "No puc tenir fills i hi ha molts plans que no podré fer", va assenyalar Isabel.

Aznar estudia emprendre accions jurídiques per tres casos més, entre ells el de la Marisol, qui va anar a un CAP de Terrassa amb una ferida al nas i li van dir "que era una cosa estètica" i que la Seguretat Social no la cobria. Es tractava d’un carcinoma basocel·lular, segons la biòpsia realitzada en un centre privat. També hi ha el cas d’una dona que espera que li canviïn la pròtesi cardíaca. L’operació, urgent, ha estat ajornada diverses vegades des de l’agost, l’última el 2 de febrer per manca de llits a la UCI del Sant Pau.

El darrer cas és el de la Carmen, amb estrenyiment segons l’Hospital de Granollers. Una ecografia realitzada en una clínica privada va revelar que un embaràs ectòpic li havia rebentat una trompa de Fal•lopi i s’estava dessagnant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento